Platform voor de bouw
Producten

Fonkelende graniet voor dromerige projecten

Nordlys – Arenado (1) kopiëren
Beltrami etaleert zijn rol als creatieve innovator met deze gloednieuwe Arenado-afwerking.

Tekst | Tekst Anastasia Verleysen | Beeld Beltrami

3 februari 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Een samenwerking tussen twee Brachot Family Members die uitmondt in een grijsgroene graniet met fonkelingen met een dromerige naam. Zoals een idyllische winternacht onder de Noorse sterrenhemel.

In december stelt Beltrami op ARCHITECT@WORK zijn nieuwste materiaal voor: Nordlys. Een Noorse graniet met een eigenzinnig karakter. “We zijn een trouwe deelnemer aan ARCHITECT@WORK. Het is de ideale plek om trends en nieuwigheden te spotten”, vertelt marketingmanager Laurence Roelens. “Beltrami neemt je mee naar het hart van de Noorse Emerald Pearl-groeve van Larvik Granite. Uit een pril aangesneden bank ontginnen we er Nordlys. Het is een donkere graniet die getypeerd wordt door grijsgroene kleur-variaties met hier en daar een fonkeling. Elke blok Nordlys is anders, waardoor de hieruit verzaagde platen en tegels steeds een uniek karakter hebben.”

Nordlys wordt ontgonnen in de eigen Emerald Pearl-groeve van Larvik Granite in Noorwegen.

Van groeve tot klant

Zowel Beltrami als Larvik Granite zijn Brachot Family Members en dat vergroot de mogelijkheden. Door de verticale integratie van Brachot wordt Nordlys ontgonnen in een van de zes eigen groeves van Larvik Granite. Uit hun groeves komen ook de bekendere granieten Labrador Vert, Labrador Blue Antique en Labrador Blue Pearl. De blokken Nordlys worden in een van Brachot-productiesites verzaagd tot platen en vervolgens tot maattegels in het Beltrami-stonelab. “De afwerking en afmetingen zijn naar keuze, en dat schept veel mogelijkheden voor interieur- en exterieurtoepassingen”, benadrukt Laurence Roelens. “Denk maar aan vloer- en wandbekleding, trappen, keukenbladen enzovoort.”

Elke blok Nordlys is anders en uniek.

Dit hele proces kadert binnen de duurzame visie van Brachot en zijn Family Members. Want binnen hetzelfde bedrijf vindt zowel de ontginning als de productie tot afgewerkte plaat of tegel plaats. En dat bovenop het al duur-zame karakter van natuursteen. Het resultaat is een ecologisch verantwoord eindproduct van superieure kwaliteit.

Ruwe eenvoud

“De Nordlys-graniet is een ruwe brok pracht en eenvoud met een gevarieerd kleurenspel”, vertelt Laurence Roelens. “Die zullen we centraal zetten op onze stand tijdens ARCHITECT@WORK. Die kleur- en structuurvariaties zien we terug in de diverse afwerkingen die Beltrami als creatieve trendsetter voor Nordlys ontwikkelde. Die afwerkingsstalen zijn ook beschikbaar op onze stand.”

Beltrami etaleert zijn rol als creatieve innovator met deze gloednieuwe Arenado-afwerking.

Een afwerking die meteen in het oog springt, is de Arenado – met een fijne, korrelige oppervlaktestructuur die de steen lichter en de wolken minder zichtbaar maakt. Daarnaast is er ook Letano, een matte afwerking in leather touch die de kleurschakeringen extra benadrukt. Rock Finish genereert dan weer een bijzonder 3D-effect en Anzano is er voor liefhebbers van een donkere, ruwere afwerking. Er is ook nog Quadro, met fijne verticale en horizontale zaaglijnen die een speels dambordpatroon creëren in een halfmat decoratief effect. Wie liever op veilig speelt, kan ook voor de traditionele gepolijste afwerking of andere afwerkingen uit het aanbod van Beltrami en Brachot kiezen. Zo biedt Nordlys voor iedere dromer wat wils.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pascal Op de Beeck

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Bouwen aan Vlaanderen? Neem contact met mij op.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details