Platform voor de bouw
Functionaliteit die er ook prachtig uitziet

Functionaliteit die er ook prachtig uitziet

Doordacht design in een brede reeks varianten: dat was het motto bij de ontwikkeling van het nieuwe platdakvenster LAMILUX Glass Skylight FE. “Architecten, aannemers en gebruikers van gebouwen profiteren van een innovatief kozijnprofiel en intelligente ontwerpkenmerken met een grote toegevoegde waarde”, klinkt het bij LAMILUX, dat nog voor de start van de verkoop de German Design Award 2019 ontving voor zijn kersverse telg.

Wat meteen opvalt, is dat het uiterlijk van het nieuwe glaselement consistent homogeen is en dat er geen storende verbindingselementen in het oog springen. Bij de productie van het platdakvenster wordt namelijk een innovatieve verbindingstechnologie gebruikt, waarbij de kozijndelen op de hoekpunten worden samen-gevoegd, zonder zichtbare schroefverbindingen of lasnaden. Bovendien kiest LAMILUX bij de beglazing voor de Structural Glazing-technologie, waarbij het glas en het kozijn gelijmd in plaats van geklemd worden. Hierdoor kunnen regen-water en vuil op het oppervlak er aan alle zijden aflopen. Ook alle aandrijvingen, voedingen, kabels en andere componenten zijn onzichtbaar in het kozijn geïntegreerd. “Zo is het Glass Skylight FE-dakvenster niet alleen een highlight in het interieurdesign van het gebouw, maar is het ook bijzonder gemakkelijk te installeren”, aldus LAMILUX.

 

Veelzijdige keuze

Het design van de nieuwe LAMILUX Glass Skylight FE is bovendien aanpasbaar aan het algemene
ontwerpconcept van elk bouwproject. Deze architecturale vrijheid is bijvoorbeeld mogelijk dankzij een breed scala aan individuele speciale vormen, een grote diversiteit qua type beglazing en afmetingen
tot 2,5 meter. Ook de buiten- en binnenkleuren van het dakraam zijn vrij te kiezen. Het kozijn van het element bestaat uit drie samenvoegende componenten, die aan de buitenranden de hoek van de Cheops-piramide vormen. De hoeken van exact 51,8 graden dragen bij aan de esthetiek van het glaselement. De German Design Award 2019 in de categorie ‘Building and Elements’ – reeds de vierde German Design Award die LAMILUX mocht ontvangen – is de kers op de taart van dit meer dan geslaagde staaltje productontwikkeling.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details