Platform voor de bouw
Nieuws

Functioneel maatwerk met een eigentijds karakter

WZC-Pittem-Assistentiewoning-Keuken_002

Tekst | Laureline Vansteenkiste

Beeld | ibens, Yannick Milpas

8 april 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Voor de keukens en het kastmeubilair in de assistentiewoningen van woonzorgcentrum Pitthem was een betrouwbare partner nodig. Als interieurexpert voor bouwprojecten realiseerde Goossens een toegankelijk ontwerp op maat.

De keukenkasten krijgen een architecturaal tintje omdat ze doorlopen van vloer tot plafond.

“We voerden ter plaatse opmetingen uit om de details per appartement uiterst nauwkeurig in het 3D-ontwerp te verwerken”

Een volledige keuken bouwen en installeren, met aansluitend een kastenwand in de leefkamer en eetruimte, waarbij detail en kwaliteit prioritair zijn: dat was de opdracht die Goossens voorgeschoteld kreeg. “In eerste instantie vertrokken we van een solide architecturaal basisontwerp met aandacht voor de doorgedreven detaillering”, vertelt zaakvoerder Maxim Goossens. Dit liet ons toe om het aangeleverde ontwerp vlot te vertalen naar een eigen 3D-interieurontwerp.”

In combinatie met de kookzones zijn kastelementen voorzien om toestellen, zoals een oven en koelkast, te combineren met bergkasten en een vestiairekast. Door het gebruik van kleuraccenten komen de geïntegreerde volumes helemaal tot hun recht. De kasten, die zijn opgetrokken van vloer tot plafond, krijgen zo een architecturaal tintje. Het uniforme resultaat speelt in op comfort, waarbij het ergonomische gegeven een belangrijke rol speelt. 

Precisiewerk tot in de uitvoering

“Ter voorbereiding van de productie voerde ons eigen ontwerpteam ter plaatse opmetingen uit. Appartementen zijn namelijk niet identiek. Zo verwerkten we de details per appartement uiterst nauwkeurig in het 3D-ontwerp”, zegt Maxim Goossens. Deze finetuning was nodig om de productie uit te voeren op maat van de flats. De goede voorbereidingen en afspraken met de hoofdaannemer werden doorgetrokken tot op de werf. Met minimale wachttijden als resultaat. Onderaannemer Goossens bevestigde zijn meerwaarde door flexibel in te spelen op de strakke timing.

Relevant artikel

Innovatieve aanpak voor zorgcentrum met pit

Lees artikel

Al meer dan 75 jaar is het familiebedrijf Goossens een gewaardeerde partner voor allerhande maatmeubilair. Met de broers Maxim en Guillaume en vader Yves staat ondertussen de vierde generatie aan het roer. “We richten ons met de bouw van keukens en maatkasten voornamelijk op de projectmarkt. En dit zowel voor residentiële bouwprojecten als voor openbare besturen, zoals serviceflats, scholen of woonzorgcentra”, aldus Maxim Goossens. De volledige productie gebeurt in eigen huis, waardoor het bedrijf garant staat voor het totaalplaatje van ontwerp tot plaatsing.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Nicolas Piert

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Bouwen aan Vlaanderen netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details