Platform voor de bouw
Futureproof aluminiumspecialist zet volop in op digitale innovatie

Futureproof aluminiumspecialist zet volop in op digitale innovatie

Reynaers Aluminium ontwikkelt innovatieve en duurzame oplossingen voor de constructie van ramen en deuren, gevelsystemen, zonwering en veranda’s. Het schenkt daarbij heel veel aandacht aan comfort, veiligheid, design en energie-efficiëntie. Bovendien focust de aluminiumspecialist zeer sterk op de digitalisering van het bouwproces, zowel op het vlak van BIM- en 3D-modellen als het gebruik van virtual reality als facilitator van het beslissingsproces. “Dit alles maakt ons een waardevolle partner voor onze klanten, architecten, projectontwikkelaars, aannemers en bouwheren”, klinkt het overtuigd.

Reynaers Aluminium werd opgericht in 1965 en telt inmiddels meer dan 2.300 medewerkers in veertig landen. Het exporteert zijn kwalitatieve producten naar meer dan zeventig landen op vijf continenten. De Reynaers Campus in Duffel bevat een test-, trainings-, automation- en experience center.

Quatuor in Brussel.

Networked Factory

Het ontwikkelen en in de markt zetten van innovatieve aluminium raamsystemen is voor Reynaers Aluminium de corebusiness. De systeemleverancier onderscheidt zich echter ook meer en meer als innovator op het vlak van digitale processen. Reynaers Aluminium is een toonvoorbeeld van een ‘Networked Factory’ die alle bouwpartners maximaal ondersteunt, vanaf het ontwerp van een eerste bouwplan tot en met de finale oplevering van het project.

Experience Room

Bouwpartners kunnen naar hartenlust inspiratie opdoen in de Reynaers Experience Room, een ruimte die het traditionele showroomconcept overstijgt. Profieldoorsnedes worden er opgeroepen als hologram en op een grote videowall kunnen alle raam-, deur- en gevelsystemen gevisualiseerd worden in verschillende types gebouwen. Het Experience Center vormt voor architecten, projectontwikkelaars, aannemers en bouwheren de discussie- en inspiratiezone bij uitstek.

Unieke VR-ruimte

Een project dat zich nog in de ontwerpfase bevindt, kan in VR-ruimte AVALON tot leven worden gewekt. 25 laserprojectoren garanderen een onevenaarbare beleving. Deze VR-wereld werd speciaal geconfigureerd voor architecturale toepassingen en is een unicum in de sector. Elk project dat in de courante 3D-softwareprogramma’s ontworpen is, kan in AVALON opgeladen en geprojecteerd worden. Vervolgens kan het model in real time aangepast worden. De architect en andere belanghebbenden bevinden zich in één virtuele realiteit en kunnen een project zo samen tot in de kleinste details bespreken en beslissingen nemen.

BIM

BIM is niet meer weg te denken uit het hedendaagse ontwerpproces. Reynaers Aluminium startte enkele jaren geleden met de ontwikkeling van BIM-modellen en vult zijn bibliotheek voortdurend aan met alle relevante producten. De modellen worden zowel aangeboden via de eigen website als via de gekende databases. Reynaers Aluminium ontwikkelt intussen een unieke eigen tool om BIM-modellen tijdens het bouwproces te verrijken in interactie met alle betrokken partijen. Zo kunnen alle processen volledig op elkaar afgestemd worden, van ontwerp tot uitvoering.

Reynaers Aluminium exporteert zijn kwalitatieve producten naar meer dan zeventig landen op vijf continenten. (Beeld: Wim Van de Genachte)

ReynaPro en ReynaFlow

Reynaers Aluminium biedt zijn klanten – de raamfabrikanten – een compleet serviceprogramma voor de automatisering van hun processen. Elk deel van het productieproces kan gedigitaliseerd worden via een geperfectioneerde combinatie van de juiste kennis, een zorgvuldig samengesteld machinepark, de nieuwste productietechnologieën en een geoptimaliseerde link met het berekeningsprogramma ReynaPro. 

Daarnaast is er ReynaFlow, een intelligent systeem voor het beheer van de workflow dat de productieprocessen optimaliseert via ‘smart manufacturing’ en dat de kwaliteit en productietijd verbetert. Inmiddels maken veel klanten gebruik van deze softwareoplossing (binnen een papierloze productieomgeving), wat leidt tot aanzienlijke efficiëntiewinsten.

Het ontwikkelen en in de markt zetten van innovatieve aluminium raamsystemen is voor Reynaers Aluminium de corebusiness.

World of Reynaers

 Ook de doorstroming van actuele en volledige informatie naar de particuliere (ver)bouwer wordt geïntegreerd in digitale processen. Op de website kunnen tot de verbeelding sprekende inspiratievideo’s worden samengesteld en configureer je een eigen veranda. Bovendien hebben erkende Reynaers-fabrikanten en -plaatsers – de Partners en Installers – toegang tot de ‘World of Reynaers’, een digitale showroom waarin alle Reynaers-raamoplossingen gevisualiseerd worden in verschillende typewoningen.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details