Platform voor de bouw
Woon & Werkgebouwen

Gare Maritime Brussel | Complex schrijnwerk met oog voor detail

img_0204

18 oktober 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Bij de realisatie van Gare Maritime stonden duurzaamheid en vakmanschap centraal. Dat het Nederlandse Webo instond voor het houten schrijnwerk is dan ook niet echt verbazingwekkend te noemen. Sinds 1988 specialiseert deze firma zich immers in de realisatie van complexe constructies in alle maten en vormen. In Gare Maritime installeerde Webo de kozijnen en de indrukwekkende balustrades uit duurzaam geproduceerde Europese eik.

Kozijnen, HSB-elementen en innovatieve creaties: geen brug is te ver voor Webo. “Dankzij een verregaande industrialisatie, waarbij 3D-plannen onze productiemachines aansturen, kunnen we de meest complexe en grote projecten aan”, vertelt zaakvoerder Willem Haase. “Dit zonder onze flexibiliteit te verliezen, want maatwerk is onze corebusiness. Vandaar dat we ook een team van ingenieurs in huis hebben die alle architecturale ideeën naar de praktijk vertalen. Zo hebben we voor Neutelings Riedijk Architects, de architect van Gare Maritime, eerder ook het Stadhuiskwartier Deventer voorzien van eiken binnen- en buitenkozijnen. Intussen hebben we al tal van projecten in België, Nederland en zelfs Duitsland verwezenlijkt, maar Gare Maritime is toch wel een van onze prestigereferenties. Nooit eerder hadden we zo’n grote realisatie in Europese eik. Het is werkelijk een uniek renovatieproject geworden.”

“De balustrades aan de loopgangen zijn puur maatwerk en een mooi visitekaartje van onze kennis en kunde”, zegt Willem Haase.

 

Concreet leverde en plaatste Webo de houten kozijnen. “Al het hout is bewerkt met duurzame olie en inclusief het glas geleverd”, aldus Willem Haase. “Verder zorgden we voor de balustrades aan de loopgangen op de eerste, tweede en derde verdieping én de schuine trappen. Dit is maatwerk pur sang en een mooi visitekaartje van onze kennis en kunde. Vooral de realisatie van de schuine onderdelen in de kruistrappen was een uitdaging om u tegen te zeggen. Ook de omvang van de stukken was redelijk uitzonderlijk. Niettemin zijn we erin geslaagd om deze missie met succes te voltooien, en daar zijn we bijzonder trots op. Gare Maritime is een referentie waar we over dertig jaar nog steeds mee zullen kunnen uitpakken.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pascal Op de Beeck

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Bouwen aan Vlaanderen? Neem contact met mij op.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details