Gaswandketels
01:04
13-06-2017

Gaswandketels verwarmen nieuwe basisschool

Het Desselse Belcotec voorzag het nieuwe schoolgebouw van HVAC. Voor de vloerverwarming maakte het bedrijf gebruik van de Quinta Pro-ketels van trouwe partner Remeha uit Wommelgem, en dat omwille van hun hoge rendement en hun compacte omvang. Gezien de speciale vorm van het gebouw was ook het plaatsen van de HVAC immers niet zo evident.

“We hebben de school uitgerust met ventilatie, een airco-unit voor de serverruimte, sanitaire installaties met onder andere een regenwaterrecuperatiepomp en vloerverwarming, waarvoor we twee Quinta Pro 90-gaswandketels plaatsten die parallel geschakeld werden. Die cascadeopstelling zorgt natuurlijk voor extra bedrijfszekerheid: mocht één ketel het begeven, neemt de andere het automatisch over”, klinkt het bij Tjitse Van Den Ackerveken en Jan Verachtert, respectievelijk projectleider en projectmanager. “De twee ketels hoeven niet per se samen te werken. Bij een kleinere warmtebehoefte zal er slechts één opgestart worden.”

Belcotec heeft intussen al meerdere Scholen van Morgen van HVAC voorzien. “Daarbij zijn vaak Remeha Quinta Pro-ketels gebruikt aangezien ze een hoog vermogen kunnen leveren en over een compacte omvang beschikken. Dit project was wel wat uitdagender, in die zin dat de praktische uitvoering moeilijker was door de complexiteit van het gebouw. Zo loopt het in een spiraal en zijn ook alle technieken voor een groot deel in een spiraalvorm gelegd.” De hele installatie in de school is te monitoren via een gebouwenbeheersysteem. “Dankzij de automatische servicemelding op de Quinta Pro-ketels kan het onderhoud telkens tijdig gebeuren. We werken heel vaak samen met Remeha omdat het producten levert die eenvoudig te installeren en te onderhouden zijn. Zo hebben wij het natuurlijk graag.”

Gaswandketels

Belcotec sloeg recent de handen in elkaar met de KU Leuven en de Thomas More-hogeschool in Geel. Ze gaan in de toekomst samen op zoek naar nieuwe, innovatieve HVAC-technieken. Om dit te kunnen verwezenlijken, heeft Belcotec naast de hogeschool in Geel een innovatiecentrum opgericht dat in mei zijn deuren zal openen (The Willis Building).

Tekst | Wouter Polspoel      Beeld | Remeha

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Bouwen aan Vlaanderen partners

schoolgebouw Bocholt't Zandhofje