Platform voor de bouw
Gecertificeerde brandwerende oplossingen met toegangscontrole

Gecertificeerde brandwerende oplossingen met toegangscontrole

Gemeenschapsinstelling De Grubbe in Evergem huisvest jongeren die een delict hebben gepleegd. In maart nam De Grubbe een nieuw gebouw in gebruik, dat is uitgerust met brandwerende houten deuren en een uitgebreid en op maat gemaakt toegangscontrolesysteem. Een absolute meerwaarde in een gesloten instelling, waar de bewoners niet vrij mogen rondlopen en steevast begeleid worden tijdens hun verplaatsingen.

De kamerdeuren zijn uitbraakwerend. Om schade door impact – zoals slaan of stampen op de deur – te minimaliseren, worden de gevoelige componenten van het slot buiten het deurblad geplaatst.

 

Het waren Eribel en Meyvaert die instonden voor de ontwikkeling en de plaatsing van de brandwerende houten deuren en het bijbehorende toegangs-controlesysteem. “De kamerdeuren zijn bovendien geprogrammeerd volgens het ‘fail safe’-principe: zelfs als de deuren op slot zijn, ontgrendelen ze na een signaal van de brandcentrale of bij stroomuitval. Zo kan er in alle veiligheid geëvacueerd worden. De deuren zijn bovendien uitbraakwerend. Om schade door impact – zoals slaan of stampen op de deur – te minimaliseren, worden de gevoelige componenten van het slot buiten het deurblad geplaatst”, klinkt het

De kamerdeuren zijn geprogrammeerd volgens het ‘fail safe’-principe: zelfs als de deuren op slot zijn, ontgrendelen ze na een signaal van de brandcentrale of bij stroomuitval.

 

Oplossingen op maat voor elk type gebouw

Meyvaert en Eribel zijn gespecialiseerd in brandwerende oplossingen en bouwkundige beveiliging – zowel in metaal en glas als in hout. “We ontwikkelen, produceren en plaatsen gecertificeerde veiligheidsoplossingen op maat, die beschermen tegen brand, in- en uitbraak, kogels, stralingen en explosies. Onze deuren kunnen bovendien perfect ontwikkeld worden met gecombineerde prestaties. Zo kan een brandwerende deur ook bescherming bieden tegen kogels, inbraak, explosies en stralingen. Daardoor kunnen wij voor elke sector een oplossing op maat aanbieden, aangepast aan
het vereiste veiligheidsniveau: ziekenhuizen, justitie, politie, kantoren, sportinfrastructuur, scholen,
residentieel, bedrijfsgebouwen, culturele centra, parkings, hotels … Wij houden niet enkel rekening met de technische aspecten, maar ook met een maximaal gebruikerscomfort en optimale veiligheid. Kortom: we bieden een totaaloplossing op maat, inclusief de nodige attestatie.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details