Platform voor de bouw
Geen opdracht te zwaar voor  natuursteenspecialist

Geen opdracht te zwaar voor natuursteenspecialist

Voor Beltrami, groothandel in natuursteentegels- en platen met vestigingen in Harelbeke, Brugge, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, kent natuursteen geen geheimen. Het bedrijf gaat dan ook geen uitdaging uit de weg: vloer- en wandbekleding, bestrating, interieurafwerking … Alles is mogelijk, met tal van spraakmakende projecten als resultaat.

De Kortrijkse Leieboorden (bestrating en vloer- en trapbekleding), het Brusselse metrostation Schumann (vloerbekleding), Brussels Airport Zaventem (vloerbekleding), MG Tower in Gent – beter gekend als de KBC-toren (gevelbekleding), Plopsaqua (vloer- en trapbekleding), AZ Groeninge in Kortrijk (vloer- en wandbekleding) …: de lijst met referentieprojecten van Beltrami is lang en impressionant. Het bedrijf is dan ook al meer dan dertig jaar de absolute koploper in de natuursteensector dankzij een grote focus op creatieve innovatie en kwaliteit. Twee jaar geleden werd die marktpositie nog versterkt via de overname door de Brachot-Hermant Group, een internationale speler met Belgische roots die vooral focust op de ontginning en productie van natuursteen en die over negentien eigen steengroeves beschikt in Ierland, Noorwegen, Frankrijk, Portugal en Zuid-Afrika.

In de nieuwe Stone Gallery in Harelbeke zijn natuursteenplaten in optimale lichtomstandigheden te bewonderen dankzij de grote glaspartijen.

 

Duurzame bedrijfsvoering

“Onze kernactiviteit is de opslag en de distributie van natuursteentegels- en platen”, vertelt Laurence Roelens, marketing manager bij Beltrami. “De import gebeurt wereldwijd via eigen of andere groeves en leveranciers, de verdeling via de professionele handel. Vakkennis en innovatie zijn sleutelwoorden, onze garantie voor topkwaliteit. Een ervaren aankoopteam gaat wereldwijd op zoek naar de juiste natuursteen en vertrekt daarbij altijd vanuit de laatste trends inzake materialen, kleuren, structuren en toepassingen. Het team bouwt directe relaties uit met groeves en leveranciers en houdt zo de productieketting rigoureus onder controle. Voeg daarbij onze grote voorraad tegels en platen in natuursteen en je weet dat we niet enkel synoniem staan voor kwaliteit, maar ook voor snelle en betrouwbare leveringen. Dat alles vullen we aan met meer dan dertig jaar ervaring en een duurzame bedrijfsvoering.”

De vestiging van Beltrami aan de Venetiëlaan in Harelbeke met buitenpark.

 

Stone Gallery

De nieuwe en ongezien weidse hal voor zijn omvangrijke collectie natuursteenplaten, die Beltrami vorig jaar opende in Harelbeke, illustreert de continue groei die het bedrijf kenmerkt. Door een uitgekiende inrichting en grote glaspartijen zijn alle platen er te bewonderen onder ideale lichtomstandigheden. Het concept is uniek in de Benelux. “Over een oppervlakte van bijna 3.500 m² stellen we er ruim achthonderd verschillende types natuursteenplaten tentoon”, vertelt Roelens. “De hal kreeg de naam ‘Stone Gallery’ en ligt in het verlengde van onze bestaande showroom, die met 1.600 m² zelf ook al bijzonder ruim is. Door de schikking van de natuursteenplaten kan de klant, waarmee we eerst een verkennend gesprek voeren, ze zowel van dichtbij als vanop een afstand bewonderen. Naast de showroom voor binnentegels en interieurafwerking hebben we ook nog een buitenpark waar diverse natuursteentegels voor toepassingen zoals terrassen, gevels of opritten tentoongesteld worden.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details