Platform voor de bouw
Geïnformeerde keuze voor elk interieurconcept
Het interieur van dit nieuwe kantoor van Abicon is efficiënt, doordacht en aangenaam met het oog op de creatie van een optimale werkomgeving.

Geïnformeerde keuze voor elk interieurconcept

Studio Benoit is het geesteskind van interieurarchitect Willem Benoit. De zaakvoerder behoudt bij ieder project het contact met zijn klanten en volgt elke werf persoonlijk op. Ontwerpen zijn volgens hem nooit sluitend: “Ik stel altijd alles in vraag tot ik honderd procent zekerheid heb over de juiste keuze.” Dat uit zich in unieke interieurrealisaties met een uitgekiende afwerking.

Willem Benoit heeft een passie voor perfectie. De interieurarchitect staat eigenhandig in voor het ontwerp en de opvolging van interieurconcepten. De realisaties van het Deerlijkse binnenhuisarchitectenbureau Studio Benoit zijn zeer divers: van particuliere woonprojecten en de vormgeving bij lokale horecazaken tot grootschalige kantoorinrichtingen en retailconcepten. “Vaak werk ik zeer lokaal. Toch begin ik stilaan mijn grenzen te verleggen, zonder daarbij mijn visie en passie uit het oog te verliezen.”

Van logische indelingen tot een uitgekiend materialen- en kleurenpalet: Studio Benoit laat niets aan het toeval over.

Moodboards vol ideeën als inspiratiebron

Via een verkennend gesprek verzamelt Willem Benoit informatie over het project. Wat is het doel van de ruimte? Welke sfeer wil de bouwheer benaderen? Hoe ziet de klant het concept? De antwoorden hierop werkt de interieurarchitect uit in drie moodboards. “Die gevarieerde collages geven de klant een ruim zicht op de mogelijkheden. Dat lijkt veel werk, maar op basis van die ruwe ideeën kom je sneller tot een consensus dan wanneer je de klant een quasi afgewerkt ontwerpvoorstel voorschotelt.” 

Met de feedback op de collages werkt hij een gedetailleerd plan uit met concrete materialen, indelingen en afwerkingen. De interieurarchitect neemt de feedback van klanten ter harte, maar stelt elke keuze ook in vraag. “Ik wil honderd procent overtuigd zijn van de beste optie. Een huiselijke, warme sfeer met de hoogste efficiëntie op het vlak van organisatie, functie en esthetiek: voor minder ga ik niet.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details