Platform voor de bouw
Geluidreductie tot 32,8 dB

Geluidreductie tot 32,8 dB

Een verhoogde geluidsreductie, een langere levensduur en een eenvoudige verwerking: dat zijn de troeven van de nieuwe Noise Control Barrier die onlangs geïntroduceerd werd in Europa. Het tijdelijke geluidsscherm is een doorontwikkeling van de Noise Control Barrier die in 2015 op de markt kwam en garandeert een geluidsreductie tot 32,8 dB.

In 2015 introduceerde Heras Mobile Fencing & Security de Noise Control Barrier op het Europese vastenland, een gewatteerd doek dat tegen bouwhekken wordt geplaatst om bouwlawaai te reduceren. In vier jaar tijd heeft het product zijn waarde bewezen in tal van bouw- en sloopprojecten. Achter de schermen werkte Heras Mobile Fencing & Security echter aan een verbeterde versie. Dit resulteerde in de Noise Control Barrier 2.0, die in oktober op de markt verscheen en die in Nederland, België en Engeland niet alleen te koop, maar ook te huur is.

Geluidreductie tot 32,8 dB | Heras Mobile Fencing & Security

De Noise Control Barrier 2.0 bestaat enkel uit een speciaal en gepatenteerd zeildoek, wat de levensduur vergroot en het product onderhoudsvrij maakt.

 

Geluidsreductie tot 32,8 dB

De belangrijkste verbetering schuilt in de geluidsreductie: de Noise Control Barrier 2.0 reduceert geluid tot maar liefst 32,8 dB. Dit is ruim 6 dB meer dan de eerste versie van de geluidsschermen, die voorlopig nog in het assortiment blijft en op aanvraag leverbaar is. Deze resultaten zijn bevestigd tijdens uitgebreide praktijk- en laboratoriumtesten.

Makkelijker te verwerken

Ook de afmetingen van het doek zijn gewijzigd. Voor een volledig bouwhek zijn drie doeken nodig. Door het smallere formaat is het ophangen van de geluidsschermen een stuk eenvoudiger. Bovendien zijn de schermen flexibeler inzetbaar voor diverse toepassingen. Een ander voordeel van het nieuwe formaat is het beperkte volume tijdens opslag en transport.

Geluidreductie tot 32,8 dB | Heras Mobile Fencing & Security

De belangrijkste verbetering van de nieuwe Noise Control Barrier schuilt in de geluidsreductie.

 

Langere levensduur

Een derde stap voorwaarts zit in het materiaal. De eerste Noise Control Barrier was een gewatteerd zeil. Dit zorgde voor de gewenste geluidsreductie, maar had als nadeel dat het naast geluid ook vocht absorbeerde. Zeker bij buitengebruik kwam dit de levensduur niet ten goede. De Noise Control Barrier 2.0 bestaat enkel uit een speciaal en gepatenteerd zeildoek (dus zonder absorberende laag). Dit vergroot de levensduur en maakt het product onderhoudsvrij. Het materiaal is brandwerend en dus zeer geschikt om bijvoorbeeld rond aggregaten te plaatsen.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details