Platform voor de bouw
Genk EnergyVille 2 | Lamellendeuren en gevelbekleding geven EnergyVille 2-complex expressief karakter

Genk EnergyVille 2 | Lamellendeuren en gevelbekleding geven EnergyVille 2-complex expressief karakter

Strak en uniform: zo kunnen we de gevel van het ‘EnergyVille 2’-complex in Genk zonder verpinken typeren. Dit is onder meer te danken aan de toegepaste lamellendeuren en -wanden. Een mooi staaltje techniek in combinatie met architectuur.  

EnergyVille 2 heeft een oppervlakte van 5.000 m² en kwam tot stand in het Thor Park, de nieuwe hotspot voor technologie, energie en innovatie op de voormalige mijnsite in Waterschei. In het complex wordt onderzoek gedaan naar het efficiënter en goedkoper maken van PV-installaties en energieopslagsystemen. Dankzij de markante gevelbekleding heeft EnergyVille 2 een expressief karakter.  

 Architecturale gevelschil

Bart Debusschere, General Manager bij Duco Projects: “Op het gelijkvloers is de DucoDoor Grille toegepast. Als vrijstaande toegangsdeur is deze uiterst geschikt voor wanden die niet opgebouwd zijn uit lamellen, maar in dit project is er echter sprake van een unieke toepassing. Rondom de DucoDoor Grille, opgebouwd uit Solid-lamellen, bevinden zich immers nóg roosters met lamellen van hetzelfde type. Deze roosters zijn voorzien van gesloten niet-geponste en geponste lamellen. Het resultaat is een architecturale gevelschil met een uniforme aanblik.”

 Inbraakwerende oplossing

“Het personeel kan op beide oren slapen”, gaat Debuscchere verder, “want de deuren zijn inbraakwerend.” Op het vlak van inbraakwerendheid scoort de DucoDoor Grille, met RC2-gecertificeerde uitvoering, uitstekend. Bovendien maken de Solid-lamellen elke uitvoering vandalismebestendig. “Sommige ruimtes in het Genkse onderzoekscentrum fungeren immers als opslagplaats, dus zo huist alles veilig achter slot en grendel.” Daarnaast werd er bij de ene deur insectenwering toegepast, en bij de andere speciale filterdoeken. “Een mooi pluspunt van de DucoDoor-deuren is dat de onderlinge verschillen niet zichtbaar zijn aan de buitenkant.”

De inbraakwerende lamellendeuren dragen bij tot de hedendaagse uitstraling van het complex.

Vat vol mogelijkheden

De DucoDoor Grille biedt heel wat mogelijkheden. Zo kan de lamellendeur volledig tochtvrij gemaakt worden. Door aan de zijkant scharnieren te plaatsen, wordt er een grote, nuttige breedte gerealiseerd. Op die manier kan de deur 180° geopend worden. Bovendien zijn alle DucoDoor-deuren maatwerk. Ze zijn verkrijgbaar met een nuttige hoogte en breedte tot 3 meter.

“Naast de DucoDoor Grille hebben we ook de DucoWall Classic 50Z ingezet voor intensieve ventilatie”, gaat Debusschere verder. “Het gaat hier specifiek om een lamellenwand die ter plaatse in het gevelbeeld is ingebouwd voor de grotere oppervlaktes. De lamellen geven EnergyVille 2 een hedendaagse uitstraling.”

 Vlotte samenwerking

Debusschere concludeert: “Duco heeft hier gewerkt in opdracht van de firma Houben, die ons de verantwoordelijkheid gaf om de technische elementen rond de ventilatiedeuren en -roosters uit te werken. Onder meer dankzij het prima overleg tussen de technische teams en de vlotte onderlinge samenwerking is het eindresultaat erg mooi.”     

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details