Platform voor de bouw
Genomineerden matexpo Awards 2021 bekendgemaakt

Genomineerden matexpo Awards 2021 bekendgemaakt

De onafhankelijke jury bestaande uit specialisten uit de sector selecteerde onder leiding van juryvoorzitter Danny Van Parys de drie genomineerden voor de drie Awards – de Innovation Award powered by ING voor het meest innovatieve product, de Green Award voor het product met de meest milieuvriendelijke eigenschappen en de Safety Award voor de meest vernieuwende veiligheidstoepassing – dewelke u hieronder in willekeurige volgorde terugvindt. In totaal werden dit jaar 51 dossiers ingediend: 22 voor de Innovation Award powered by ING, 17 voor de Green Award en 12 voor de Safety Award. De winnaars per categorie worden bekendgemaakt op dinsdagavond 7 september tijdens de officiële openingsceremonie van MATEXPO.

Innovation Award Powered by ING

Atlas Copco Belgium BV – Power Technique – ZenergiZe energieopslagsysteem (Atlas Copco)
Atlas Copco’s ZenergiZe is een nieuwe serie lithium-ion energieopslagsystemen die kunnen worden gebruikt als standalone oplossing of in combinatie met generatoren om een hybride energieoplossing, hernieuwbare energiebronnen of microgrids te creëren. ZenergiZe stoot noch CO2 noch NOx uit, maakt geen lawaai en heeft vrijwel geen onderhoudsbehoeften, waardoor operators de impact op het milieu kunnen minimaliseren en tegelijkertijd kunnen profiteren van een lage cost of ownership.

Interparts – Transparante laadbak voor wielladers (DOOSAN)
De transparante laadbak van Doosan is een volledig geïntegreerd systeem waarmee de bestuurder van een wiellader de blinde hoeken voor de bak op de machine kan zien via de monitor in de cabine. Het gepatenteerde systeem registreert beelden aan de voorzijde van de wiellader met twee camera’s gemonteerd aan de boven- en onderzijde van de machine en toont de gecombineerde beelden in realtime op de monitor in de cabine met behulp van een gebogen projectiemethode.

Olivier NV & ProFound – ProsecO 430 Verwisselbare en recycleerbare boorkroon (Olivier & ProFound)
In samenwerking met ProFound heeft Olivier nv een boorkroon ontwikkeld die op de werf in slechts 10 minuten kan worden vervangen. Bovendien is dit proces erg milieuvriendelijk, want de versleten boorkronen kunnen voor 100% worden gerecycleerd. Het door Olivier nv gepatenteerde wisselsysteem, dat bestaat uit 4 pluggen, zorgt ervoor dat een versleten boorkroon gemakkelijk kan worden losgemaakt. Dit wisselsysteem gaat perfect samen met de door ProFound gepatenteerde gietijzeren boorkroon.

Green Award

Firma Luyckx NV – H2 Dual Fuel Techniek (Hitachi ZX350-7 & New Holland T5.140 AC)
De hoge belastingsfactoren van dieselmotoren bij graafmachines en landbouwtractoren laat op dit ogenblik niet toe om machines op een “commercieel kostenefficiënte manier” uit te rusten met batterijen en/of brandstofceltechnologie. Om een oplossing te bieden werden in samenwerking met CMB.TECH de Hitachi ZX350-7 en de New Holland T5.140 AC omgebouwd om waterstof bij in de dieselmotor te mengen. Deze voorbehandeling zorgt ervoor dat de CO2- en de NOx-uitstoot van de machine drastisch gereduceerd kan worden.

Manitou Benelux – Reviv’Oil hydrauliekoliebeheer (Manitou)
Vervuiling is de oorzaak van 70% van de defecten aan mechanische onderdelen in hydraulische en smeersystemen. Manitou biedt een oplossing met een hydraulisch reservoir dat ontworpen is om de monstername en reiniging van hydraulische olie te vergemakkelijken. Dankzij het 3-in-1 mobiele apparaat (monstername/reiniging/verversing) kan men gemakkelijk een oliemonster nemen voor analyse, de olie filtreren om deze te reinigen tijdens preventief onderhoud en/of vervangen wanneer een olieverversing noodzakelijk is.

Near grid Solutions BV – Power Booster mobiele stadsbatterij (Near grid Solutions)
De Power Booster is een alternatief voor dieselgroepen op werven. Het betreft een mobiele stadsbatterij die men aansluit op het laagspanningsnet van 400 V 3 fasen 25 A. De batterij levert het hoge elektrische vermogen voor de torenkraan en werfmachines. De Power Booster ‘tankt bij ‘ van het net, zodra dit kan, met een laag elektrisch vermogen. De Power Booster is even snel en vlot inzetbaar als dieselgroepen, maar heeft niet de nadelen ervan. Het is een betrouwbare, duurzame oplossing, stil en flexibel, met bewezen track record.

Safety Award

CGK Group – Stabilisatieblokken (LODAX)
LODAX stabilisatieblokken zijn ontworpen om voornamelijk statische belastingen (bv. zware machines of producten) veilig te ondersteunen en te stabiliseren. De kunststof blokken kunnen veilig op elkaar worden gestapeld en zorgen voor een meerlaagse en stevige ondersteuning. De blokken, gemaakt van gerecycled plastic materiaal, kunnen gebruikt worden om zware machines te ondersteunen tijdens elke onderhoudsactiviteit.

Husqvarna Construction – Doorslijper met beschermkap tegen terugslag (Husqvarna K 970 SmartGuard & K 770 SmartGuard)
SmartGuard is een verlengde zaagbladbeschermkap die de kansen op een ongeval en omstandigheden waarbij een terugslag optreedt, verkleint, door de nadruk te leggen op een correcte techniek en een correcte zaagwijze. De twee benzinedoorslijpers K 770 en K 970 zijn beide verkrijgbaar met een af-fabriek voorgemonteerde SmartGuard beschermkap, die tevens ook los verkrijgbaar is om achteraf te worden gemonteerd op een K 770 en K 970.

Interparts – Transparante laadbak voor wielladers (DOOSAN)
De transparante laadbak van Doosan is een volledig geïntegreerd systeem waarmee de bestuurder van een wiellader de blinde hoeken voor de bak op de machine kan zien via de monitor in de cabine. Het gepatenteerde systeem registreert beelden aan de voorzijde van de wiellader met twee camera’s gemonteerd aan de boven- en onderzijde van de machine en toont de gecombineerde beelden in realtime op de monitor in de cabine met behulp van een gebogen projectiemethode.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details