Platform voor de bouw
Gerenommeerde funderings- en  beschoeiingsspecialisten bundelen de krachten

Gerenommeerde funderings- en beschoeiingsspecialisten bundelen de krachten

In juni 2019 zag 2Fund het levenslicht. De nieuwbakken onderneming vloeide voort uit een fusie tussen twee absolute sterkhouders in de funderings- en beschoeiingssector: Votquenne Foundations uit Kortrijk/Trazegnies en Lameire Funderingstechnieken uit Eeklo. De ambitie: voor elk funderings- en beschoeiingsvraagstuk een oplossing bieden, temeer omdat ook Exceptra, VQ Logistics, A.Vyncke en Revyson zijn opgenomen in de groep.

Lameire Funderingstechnieken werd in 1969 opgericht als loonwerkbedrijf voor de landbouw, maar evolueerde doorheen de jaren tot een specialist op het vlak van diepfunderingen en beschoeiingstechnieken, zowel voor bouwheren van civiele projecten als voor particulieren en de industrie. Voortdurende investeringen in nieuwe technologieën zorgden er al die jaren voor dat de klanten steeds op de meest kostenefficiënte manier geholpen werden. Zo mag Lameire Funderingstechnieken bij de pioniers van de soilmixuitvoering gerekend worden, is de firma marktleider in de uitvoering van putfunderingen en behoren ook palen, palenwanden, berlinerwanden, enzovoort tot de specialisaties van het huis.

“We hebben de ambitie om uit te groeien tot een allroundfunderingsbedrijf dat totaalprojecten uitvoert”, leggen Yves Lameire en ir. Bart Cloet uit.

 

Totaaloplossing bieden

Om dit nog te versterken sloeg Lameire Funderingstechnieken de handen in elkaar met Votquenne Foundations, een jonge kmo die in 2006 werd opgericht door ir. Bart Cloet om naast de reeds beschikbare manuele technieken (galerijen, beschoeide sleuven, onderschoeiing …) ook machinale technieken (grondverdringende schroefpalen, micropalen, berlinerwand, secanspalenwand, grindkernen …) te kunnen aanbieden. Zusterbedrijf Votquenne spitst zich toe op de uitvoering van onderschoeiing en beschoeide sleuven. De voorbije twee jaar breidde Votquenne Foundations zijn activiteitenaanbod aanzienlijk uit via de overname van A.Vyncke (bemalingen) en de oprichting van zusterbedrijven Revyson (grondonderzoek en kwaliteitscontrole) en VQ Logistics (werfgebonden transport). Dit om een kwalitatieve totaaloplossing op maat van de klant te kunnen bieden.

Allroundbedrijf

Het succesverhaal van beide firma’s krijgt een vervolg dankzij de oprichting van 2Fund. “Hoewel onze nieuwe structuur nog in zijn kinderschoenen staat, hebben we hoe dan ook de ambitie om uit te groeien tot een allround­funderingsbedrijf dat totaalprojecten uitvoert”, leggen Yves Lameire en ir. Bart Cloet uit. “Zo hebben we intussen al de eerste stappen gezet in de uitvoering van Jet Grouting. Ons uiteindelijke doel is voor elk funderings- en beschoeiings­vraagstuk een oplossing bieden. De bundeling van onze kennis en expertise zal immers meer opleveren dan de som der delen. Exceptra, VQ Logistics, A.Vyncke en Revyson vervullen een ondersteunende functie. Waar Exceptra en VQ Logistics de logistiek rond de werf verzorgen en waken over de flexibiliteit van de machines en ploegen, zorgt Revyson voor een gedegen grondonderzoek en quality control. A.Vyncke zet zich dan weer in voor een doorgedreven professionalisering op het vlak van bemaling, conform de nieuwe normalisering en regelgeving. Persoonlijk engagement en alles bespreekbaar en uitvoerbaar maken staan centraal in de bedrijfsvoering van 2Fund. Telkens opnieuw proberen te beantwoorden aan de noden en eisen van onze klant, zonder in te boeten aan kwaliteit en veiligheid, is ons dagelijks streven.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details