Platform voor de bouw
Nieuws

Gereputeerde aannemer trotse sponsor van veldritteam Sven Nys

Renotec_15 kopiëren
Renotec is sinds dit veldritseizoen een van de trotse sponsors van het Telenet Baloise Lions-team.

Tekst | Tim Janssens

Beeld | Renotec

12 april 2021 Leestijd 10 minuten

Deel dit artikel

Het multidisciplinaire bouwbedrijf uit Geel liet zich niet ontmoedigen door de coronacrisis en engageerde zich met volle overtuiging voor het veldritproject van Sven Nys. “We kunnen ons perfect vinden in de waarden van de ploeg – inzetten op jeugd, vrouwelijke vertegenwoordiging, aandacht voor veiligheid, een sterke teamgeest … – en zien ons sponsorschap dan ook als een langetermijnverhaal”, klinkt het.

Zowel bij Renotec als bij Telenet Baloise Lions staat veiligheid voorop.

Aan ambitie geen gebrek bij Renotec. Het Geelse aannemingsbedrijf is actief in heel het land, is een ware referentie op het vlak van restauratie en renovatie, blijft gestaag groeien en beschikt ook na de uitbraak van het coronavirus over de nodige financiële stabiliteit. Om te anticiperen op de veroudering van zijn werknemers- en arbeiderspopulatie en de ambitieuze groeiplannen voor de toekomst, is Renotec voortdurend op zoek naar gemotiveerde werkkrachten. Vandaar dat het sinds begin vorig jaar inzet op ‘employer branding’. “Zo willen we tonen dat we als bedrijf heel wat te bieden hebben”, legt marketing- en communicatiemanager Thais Lauwers uit. “We willen deze lijn de komende jaren doortrekken en onderzochten de mogelijkheden van sport-sponsoring om ons merk verder onder de aandacht te brengen. Vervolgens gingen we op zoek naar een sport die voor iedereen toegankelijk is en een divers publiek aanspreekt. Op die manier kwamen we al snel uit bij het veldrijden, de Telenet Baloise Lions-ploeg en moederbedrijf Golazo. Toen Sven Nys zijn veldritproject en de werking van het team kwam toelichten, waren we meteen overtuigd!”

Inzetten op jeugd

Dat het vanaf het allereerste moment klikte tussen Renotec en Telenet Baloise Lions, is allerminst toeval. “We kunnen ons namelijk perfect vinden in de filosofie van het team en het achterliggende project”, legt Thais Lauwers uit. “Net zoals ons zet Telenet Baloise Lions maximaal in op jeugdwerking. In de Sven Nys Academy en bij de AA Drink Young Lions (het jongerenteam) worden wielertalenten op een doordachte manier klaargestoomd voor de toekomst. Ook bij Renotec is dat het geval. We bieden jonge projectleiders een uitgebreid opleidingsprogramma en een boeiende carrière-planning aan. Ze vergaren de benodigde ‘soft skills’ in onze ‘Projectleiders Academy’, kunnen vervolgens ons ‘High Potential Programma’ doorlopen om hun leidinggevende vaardigheden bij te schaven en kunnen tot slot zelfs een strategische managementopleiding volgen in het kader van ons ‘Management Programma’. Ook voor schoolverlatende vakmannen hebben we een specifiek opleidingstraject in petto (Vakman in opleiding), waarbij ze begeleid worden door personal coaches die de stiel van a tot z beheersen. In een jaar tijd doorlopen ze alle divisies van ons bedrijf, om nadien pas een definitieve keuze te maken.”

“Ook de sterke vrouwelijke vertegenwoordiging bij Telenet Baloise Lions is een belangrijk pluspunt”, vindt Renotec.

Op die manier probeert Renotec ervoor te zorgen dat iedereen op de juiste plek en in de juiste werkomgeving terechtkomt. “Voorts hebben we vorig jaar ook een Renotec Junior Board opgericht, die mee zijn stempel drukt op de toekomst van ons bedrijf. Dit alles resulteert in een onvervalste win-winsituatie en een solide basis voor een langdurige samenwerking”, klinkt het. Dat dit geen loze woorden zijn, bleek op 2 september. Toen verwelkomende het bedrijf meer dan twintig nieuwe vakmannen en Assistent Projectleiders. “Een belangrijk signaal! Corona of niet: bij Renotec zijn er mogelijkheden, ook als je nog geen ervaring hebt. Wie zin heeft om zijn of haar beste beentje voor te zetten en bereid is om bij te leren, krijgt bij ons kansen!”   

Veiligheid, innovatie en teamspirit

Een tweede cruciaal aspect is de toegankelijkheid en de lokale verankering van de veldritsport. “Er zijn amateurteams, jeugdploegen, vrouwen die volop hun plek in de spotlights verdienen … Het veldrijden maakt deel uit van ons Vlaams erfgoed, net zoals Renotec”, knipoogt Thais Lauwers. “Ook aan de focus op veiligheid hechten we enorm veel belang. Door kinderen en jongeren te laten proeven van het wielrennen, onder meer via jeugdkampen in en rond het Sven Nys Cycling Center, tonen Sven en co. hoe ze zich veilig kunnen integreren in het verkeer. Het team heeft zich in het verleden ook al meermaals geëngageerd voor verkeersveiligheidscampagnes. Dat vinden we positief, want ook bij ons staat veiligheid voorop. Sterker nog: het is een van de kernwaarden die de Renotec-mentaliteit typeert!”

“Een derde overeenkomst is dat we resoluut inzetten op innovatie, en dat via een persoonlijke, menselijke aanpak”, gaat Thais Lauwers verder. “Tot slot hechten we bij Renotec veel belang aan vrouwelijke vertegenwoordiging en teamgeest. Die spirit vonden we ook terug bij Telenet Baloise Lions. De profs en de uithangborden zijn uiteraard belangrijk voor de uitstraling van het team, maar de brede onderliggende basis is even cruciaal. Elk schakeltje van de ketting telt!”

“We hechten veel belang aan teamgeest. Die spirit vonden we ook terug bij Telenet Baloise Lions”, klinkt het bij Renotec.

Gelijkaardig DNA

De samenwerking tussen Renotec en Telenet Baloise Lions werd eind 2019 beklonken en zat dus al even in de pijplijn. Intussen ziet de (bouw)wereld er onder invloed van het coronavirus helemaal anders uit, maar dat was voor de Geelse aannemer geen reden om de deal af te blazen. “Integendeel: de coronacrisis heeft ons eens te meer duidelijk gemaakt hoe waarde-vol teamspirit is. We geloven heel sterk in het veldritproject en hebben dan ook unaniem beslist om er voluit voor te blijven gaan. Ook wij zijn deze lente even in ‘lockdown’ moeten gaan, maar de directie en het management hebben achter de schermen heel hard gewerkt om onze medewerkers een ‘coronaproof’ arbeidsklimaat te kunnen garanderen. Onze ‘employer branding’ is sinds de coronacrisis eens zo belangrijk geworden, dus we blijven onverminderd rekruteren en speuren naar bijkomende werkkrachten. We staan financieel voldoende sterk in onze schoenen om onze engagementen te blijven nakomen, dus Telenet Baloise Lions kan de komende drie jaar (en misschien nog wel veel langer) op ons rekenen!”

Het laatste woord is aan Sven Nys himself, die zeer blij is dat Renotec voortaan deel uitmaakt van de Telenet Baloise Lions-familie. “Renotec is een partner die perfect bij ons past. Dat ze zelfs in coronatijden mee aan boord stappen, getuigt van daadkracht en ambitie. We merken dat onze DNA’s grote gelijkenissen vertonen. Dat is een ideale
voedingsbodem voor een vruchtbare samenwerking en heel wat mooie successen!”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Nicolas Piert

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Bouwen aan Vlaanderen netwerk? Ik help u graag verder.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details