01:52
08-01-2020

GEREPUTEERDE INDUSTRIEBOUWER MAAKT FURORE MET REALISATIE VAN HIGH-END DATACENTERS

Het gaat hard voor ASK Romein. De voorbije tien à vijftien jaar kende de ambitieuze onderneming een continue groei – zowel qua omzet als personeelsbestand – wat in 2018 uitmondde in de realisatie van een nieuw kantoor en een verdubbeling van de beschikbare oppervlakte. Daar bleef het echter niet bij, want intussen maakt de gereputeerde bouwer ook naam in het buitenland en heeft het bedrijf zich internationaal op de kaart gezet als datacenterspecialist.

ASK Romein zag het levenslicht in 2002, na een fusie van het Belgische ASK Staal- en In-dustriebouw en het Nederlandse Romein Staal-bouw. De activiteiten van de groep spelen zich af in vier sectoren: bouw, staalbouw, offshore en – sinds de overname van Hillebrand begin 2017 – ook in de bruggenbouw. “We profileren ons graag als algemeen aannemer voor turnkey bouwprojecten met een sterke voorliefde voor staal, vermits we dankzij onze gecombineerde productiefaciliteiten in Malle, Roosendaal, Kat-wijk, Vlissingen en Middelburg heel wat volume op korte tijd kunnen produceren”, vertelt Ivan Vinck, CEO van ASK Romein International. “Des-ondanks zijn we geen staalbouwer ‘pur sang’, want ook beton- en houtbouw behoren tot het activiteitenpakket. De materiaalkeuze is afhan-kelijk van de mogelijkheden en eisen van het bouwproject, zoals de overspanning, de brand-weerstand of de beoogde esthetiek. Onze groep realiseert een constante groei van 20 à 25 % per jaar. Die groei zet zich overigens niet alleen door in Malle, maar ook in onze Nederlandse vestigingen.”

Hoogtechnologische datacenters

In België en Nederland is en blijft ASK Romein gegeerd voor totaalopdrachten op het vlak van industriebouw – onder meer voor een hele reeks vaste klanten, zoals Katoen Natie en Heylen Group. Maar de ambities reiken een stuk verder, benadrukt Ivan Vinck. “Onze projecten hebben een zeer uit-eenlopend karakter. We bouwen bijvoorbeeld ook gigantische datacenters voor onder andere Google, Facebook en Microsoft en overspannen daarbij de volledige CSA-scope. De bouw van omvangrijke datacenters – de zogeheten ‘hyperscalers’ – neemt de laatste jaren een hoge vlucht. Aangezien dit de grootste groeifactor is binnen de vele niches waarin we actief zijn, zullen we er binnenkort een eigen bu-sinessunit voor oprichten. In 2014 zijn we voor het eerst in aanraking gekomen met dit bijzondere speci-alisme, maar dankzij de ervaring en expertise die we hebben opgebouwd, bekleden we ondertussen een unieke positie binnen de Europese markt (Ierland, Nederland, Denemarken, Duitsland). Er ligt voor ASK Romein met andere woorden een zeer mooie nati-onale én internationale toekomst in het verschiet!”

Aantrekkelijk profiel

Het gaat ASK Romein voor de wind, al betekent dat natuurlijk niet dat er geen uitdagingen zijn. Zo is het geen sinecure om gekwalificeerd tech-nisch personeel te vinden en de openstaande vacatures in te vullen. “Toch slagen we daar uit-stekend in door prima arbeidsvoorwaarden en een goede work-life balance te garanderen”, legt Ivan Vinck uit. “Het internationale karakter van ons be-drijf spreekt uiteraard tot de verbeelding, net als de groeimogelijkheden binnen onze organisatie en het brede aanbod aan opleidingen en bijscho-lingen. Daarnaast bieden we onze werknemers een flexibele verlofregeling, comfortabele werk-plekken, gratis sportoutfits, enzovoort. Dat lijken op het eerste gezicht misschien details, maar ons ‘werknemerspakket’ wordt klaarblijkelijk sterk op prijs gesteld, want we hebben het voorbije jaar meer dan honderd mensen kunnen aanwerven. In onze state of the art vestiging in Malle, die we zelf realiseerden en die dus ook fungeert als visitek aartje, hebben we een aantal bijzondere staaltoepassingen geïntegreerd, zoals cortenstaal-accenten en details in ruwstaal. Een leuke knipoog naar onze stalen inborst, maar tegelijk het bewijs dat we onszelf continu blijven heruitvinden.”

Tekst Tim Janssens | Beeld ASK Romein, Lucid

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Lees meer over: ASK Romein , datacenters , Groei

Bouwen aan Vlaanderen partners

Bouwinfo

ASK ROMEIN MALLE

Ambachtsstraat 33
2390 Westmalle
+32 (0)3 320 24 00

info.be@ask-romein.com
www.ask-romein.be