Platform voor de bouw
Gevelbekleding die gebouwen blijvend doet schitteren
De gevelpanelen hebben een tand-groefsysteem en onzichtbare montageclips.

Gevelbekleding die gebouwen blijvend doet schitteren

Behandeld hout vergt dan weer te veel onderhoud. Een natuurlijk en blijvend mooi alternatief? Pura® NFC, gevelplanken met houtdecor die gemaakt zijn van hogedruklaminaat (HPL) dat voor 70 % uit natuurlijke vezels bestaat. 

Pura® NFC wordt geproduceerd door Trespa, dat in 2020 zestig kaarsjes uitblies. Bruno Ecker, Regional Sales Manager van Trespa: “België telt meer dan 5 miljoen woningen. Een groot deel daarvan stamt uit tijden dat er niet of niet goed werd geïsoleerd. Als België de doelstellingen van het klimaatakkoord wil halen, moeten er tot 2050 elk jaar 106.000 woningen worden gerenoveerd en geïsoleerd. Een enorme uitdaging waar Vlaanderen een subsidie van 30 euro/m² voor overheeft. De gevels van huizen isoleren is één ding, je moet het isolatiepakket ook afwerken met een duurzame, onderhoudsvriendelijke en blijvend mooie gevelbekleding.”

EBC-technologie

“Trespa is als dunwandige gevelbekleding kampioen in uitdagende weersomstandigheden en heeft een hoge weerstand tegen krassen, stoten en uv-stralen. Ze vraagt amper onderhoud en blijft haar kleur tientallen jaren lang behouden, op welke plek ze ook op je gevel hangt. Dat is te danken aan de nieuwste generatie electron beam curing-technologie (EBC, zeg maar een soort industriële supermicrogolfoven), die voor een glad, resistent en gesloten oppervlak zorgt. Onze gevelbekleding hangt op gebouwen in de hele wereld. Dat bewijst de kwaliteit, duurzaamheid en lange levensduur van onze producten. Daarom blijven we ook innoveren en investeren in R&D.” 

In de Pura® NFC-collectie kies je uit negen gevelmotieven.

Duurzamer dan echt hout?

Trespa is erg populair in scholen, waar de buitenmuren tegen een stootje moeten kunnen. En dankzij het enorm rijke kleurenpalet tref je de Trespa-bekledingen vaak aan op de voorgevels van winkels, die platen in de kleur van hun huisstijl bestellen. Ook in steden zie je de gevelplaten en -planken terug-komen omdat je ongewenste graffiti en andere inkt gemakkelijk kunt reinigen zonder vervelende verkleuring. “En met Pura® ben je gerust dat de kleur en glans van je gevelbekleding er na tientallen jaren nog hetzelfde uitzien als bij op-
levering. In tegenstelling tot houten gevelplanken of andere panelen die door verwering, vocht of beschadiging moeten worden vervangen. Ook bij een uitbreiding zie je geen kleurverschil tussen een Trespa-plaat die al enkele decennia tegen een gevel hangt en eentje die net uit de fabriek komt”, vult Bruno Ecker aan. 

Negen motieven, twee looks

Pura® is ook gemakkelijk de installeren. Pura®-planken zijn 3,05 meter lang en zo’n 18 centimeter hoog. Ze zijn relatief licht en dankzij het tand-groefsysteem en de onzichtbare montageclips plaats je ze snel en moeiteloos tegen een gevel. “Dat maakt het mogelijk om ook kleine oppervlakken te bekleden of accenten in een gevel te leggen.”

“De Pura® NFC-collectie omvat zeven houtmotieven, een zwarte en een antracietgrijze extra matte variant. Met de houtmotieven geef je je woning een warme, natuurlijke uitstraling. De zwarte en grijze planken zijn er voor bouwers die voor een strakke look vallen. En als je je gevel een andere belijning wil geven, plaats je ze gewoon verticaal.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details