Platform voor de bouw
Thema's

Gevelbekleding met eindeloze mogelijkheden

trespa-13-kopieren

19 juli 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Trespa wordt internationaal erkend als de belangrijkste ontwikkelaar van architectonische gevelplaten. Met de Trespa Meteon-panelen ontwikkelde het bedrijf een veelzijdig gevelbekledingsmateriaal voor geventileerde gevelsystemen. De fraaie panelen bieden niet alleen technische voordelen, maar bepalen ook mee de uitstraling van een gebouw.

De focus van Trespa ligt op productontwikkeling. Het bedrijf werkt daarvoor nauw samen met architecten, ontwerpers, installateurs, distributeurs en eindgebruikers van over de hele wereld. Speciale producttechnologieën worden gecombineerd met intelligente oplossingen voor architectonische toepassingen.

Een van die oplossingen is Trespa Meteon. Trespa Meteon-panelen worden, naast balkons en zonweringsoplossingen, voornamelijk geïnstalleerd als onderdeel van geventileerde gevelsystemen. Een geventileerd gevelsysteem is een volledige geveloplossing waarbij de panelen gemonteerd worden aan een achterliggende constructie, die op haar beurt aan de dragende muur van het gebouw bevestigd is.

trespa

De Trespa Meteon-platen op de gevel van Scoop 86 vormen een uniek patroon.

 

Goede sterkte-gewichtsverhouding

Trespa Meteon is een decoratief HPL-compact materiaal met een geïntegreerd oppervlak, dat vervaardigd wordt met Trespa’s unieke, bedrijfseigen Electron Beam Curing-technologie. De mix van tot 70% houtgebaseerde vezels en thermohardende harsen levert een zeer stabiele, onder hoge druk en hoge temperaturen vervaardigde, dichte plaat op met een uitzonderlijke maatvastheid en een goede sterkte-gewichtsverhouding.

De Trespa Meteon-platen kunnen al dan niet in combinatie met andere materialen gebruikt worden. Ze zijn uiterst geschikt om unieke effecten te creëren, de uitstraling van een gebouw te bepalen en de kwaliteiten van dat gebouw extra te onderstrepen. Trespa Meteon is leverbaar in een breed scala aan kleuren, afwerkingen, maten en diktes en biedt een fascinerende esthetiek met vrijwel onbeperkte ontwerpmogelijkheden voor de nieuwe generatie gevelbekleding. Het hele productassortiment wordt geleverd met een voorwaardelijke productgarantie van tien jaar.

trespa

Een impressie van de nieuwe kleuren waarin Meteon beschikbaar is.

 

Regenwerend en kleurvast

De Trespa Meteon-platen hebben naast die esthetische voordelen nog enkele andere belangrijke troeven. Zo zijn ze regenwerend, uiterst weerbestendig en kleurstabiel – zon en regen hebben dus geen significant effect op het oppervlak. Vuil kan zich bovendien amper vastzetten op de gevelbekleding. Is dat toch het geval, dan is ze zeer makkelijk reinigbaar. Daarnaast is de Trespa Meteon-gevelbekleding uitermate kras-, slag- en stootvast.

Bovendien presenteerde Trespa tijdens de recente BAU in München een nieuwe, aanvullende kleurencollectie van Meteon. De stalen en kleurenkaarten kunnen aangevraagd worden via www.trespa.com

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details