Platform voor de bouw
Terca Wasserstrich Special Eco-brick compilatie.

Gevelsteencollectie met tijdloze look een ecologische troeven

Tijdens BIS 2021 presenteerde Wienerberger een verdere uitbreiding van de gevelsteencollectie Terca Wasserstrich Special. De fabrikant van keramische bouwoplossingen introduceerde zes nieuwe tinten in Eco-brick-formaat.

De Terca Wasserstrich Special-gevelsteen is al lang geliefd in de baksteenarchitectuur. Terecht, want met zijn licht geschaafde look en slanke lijn creëert deze steen een perfect horizontaal lijnenspel met een ruwere uitstraling in het gevelbeeld. De smalle Eco-brick-variant verleent het Wienerberger-gamma twee extra, toonaangevende troeven: een betere ecologische waarde én meer isolatie- of woonruimte.

Extra isolatie of ruimte

De smallere variant van de Terca Wasserstrich Special vormt een belangrijke meerwaarde in renovatie-projecten, waarbij isoleren langs de buitenzijde vaak een uitdaging is vanwege de beperkte ruimte. Wanneer een muur aan een voetpad grenst of er zich een nauwe oprit naast de woning bevindt, is elke centimeter van belang. “In beide gevallen heeft men baat bij de Terca Wasserstrich Special Eco-brick”, verduidelijkt product manager Hans Cools. “De gewonnen centimeters kunnen besteed worden aan extra isolatie of extra ruimte. Waar je met een reguliere gevelsteen 9 centimeter dik kan isoleren, is dat met de Eco-brick wel 12 centimeter. Wat vanzelfsprekend ook de energiefactuur ten goede komt!”

Hans Cools, Product Manager bij Wienerberger.

Robuuste look, trendy uitstraling

De lange, slanke Terca Wasserstrich Special Eco-brick combineert sterke horizontaliteit met stoere elegantie dankzij het langwerpige formaat en het ruwere kantje. De lineaire vormgeving biedt ontwerpers een flexibele oplossing, waarbij een sterke link tussen intern en extern gecreëerd kan worden door deze gevelsteen ook toe te passen in het interieur. De verweerde, licht geschaafde look is het resultaat van een slimme mix van natuurlijke klei en water tijdens een uniek productieproces. De innovatieve Terca Wasserstrich Special Eco-brick van Wienerberger is nu ook verkrijgbaar in zes nieuwe tinten: Alaska Wit, Vanille Wit, Suria Grijs, Gloom Grijs, Silt Grijs en Atica Rood. Een tijdloos, warm palet van neutrale tinten, aangevuld met een vleugje oriëntaals rood. Deze nieuwe kleuren dragen bij tot de versterking van een minimalistische architectuur en creëren een stralende sfeer. De nieuwkomers in het Eco-brick-assortiment kunnen bovendien verwerkt worden zoals gewenst: metselen, dunmetselen of verlijmen. Kortom: ze bieden alle vrijheid om tot een robuuste look en trendy uitstraling te komen. En uiteraard ben je ook met deze nieuwe collectie verzekerd van alle gekende technische troeven van Wienerberger-gevelstenen.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details