Platform voor de bouw
Glas en aluminium geven uniek bistroconcept cachet
De kindvriendelijke bistro De Kom in Tremelo.

Glas en aluminium geven uniek bistroconcept cachet

Een stijlvolle horecazaak waar kinderen naar hartenlust spelen en ouders met een gerust hart eten. Dat is het concept van de kindvriendelijke bistro De Kom in Tremelo. Hoe de uitbaters dat klaarspeelden? Met sterk glas van Group Ceyssens en in het oog springende raamsystemen van Aliplast Aluminium Systems.  

Inzetten op beleving, daar was het de uitbaters van De Kom in Tremelo om te doen. Maar hoe creëer je een eetgelegenheid waar kinderen koning zijn en hun ouders en andere gasten toch aangenaam kunnen vertoeven, zonder overspoeld te worden door lawaai? De architect en aannemer sloegen de handen in elkaar en kwamen tot een stijlvolle oplossing, waarin glas en aluminium raamsystemen – naast andere isolatietechnieken – een belangrijke rol spelen.

De handmatige schuiframen zijn zesdelig, waarvan er vier openschuiven en twee vast blijven.

Voor dat glas werd een beroep gedaan op Group Ceyssens uit Heusden-Zolder, een onafhankelijk glasbedrijf dat sinds 1965 bestaat en vandaag alles zelf realiseert, van ontwerp tot naservice. “We zijn ondertussen uitgegroeid tot een bedrijf met 150 medewerkers en zijn tot ver over de landsgrenzen actief”, zegt Fabrizio Briganti van Group Ceyssens. “In België zijn we met onze nieuwe volledig geautomatiseerde productielijn top 3 wat de productie van isolerend glas betreft. We hebben ook een veertigtal eigen monteurs in dienst die het glas plaatsen. Onze klantenservice is een van onze sterkste troeven.” 

Twee soorten beglazing

Bij De Kom in Tremelo stond Group Ceyssens in voor zowel het buiten- als binnenschrijnwerk. Dat ging om vaste raampartijen en schuiframen, maar ook over loopdeuren, alarmcontacten en speciale sloten, aangezien er veel kinderen spelen. De glasspecialist gebruikte twee soorten beglazing. Eerst en vooral is er de standaard heldere dubbele beglazing met een isolatiewaarde van Ug=1.0 W/m²K. “Maar we plaatsten voor een deel ook zonwerende beglazing”, zegt Fabrizio Briganti. “Dat is aangewezen bij grote glas-partijen op zongeoriënteerde gevels. Het ging om ongeveer 280 vierkante meter in totaal. Het glas creëert samen met het aluminium een speciaal cachet.”

Inzetten op beleving, daar was het de uitbaters van De Kom in Tremelo om te doen.

Om de 400 vierkante meter grote brasserie van de speeltuin te scheiden, werd een glazen binnenwand geplaatst. Zo kunnen ouders die iets drinken of eten hun kinderen zien spelen, maar is de lawaaihinder minimaal. “Ondanks de binnentoepassing werd gekozen voor dubbel gelaagd veiligheidsglas. Door zijn dikte/samenstelling heeft het een verhoogde akoestische waarde.” Aan het terras kwamen grote glazen schuifpartijen. “Hier plaatsten we de Ultraglide van Aliplast. Deze handmatige schuiframen zijn zesdelig, waarvan er vier openschuiven en twee vast blijven.” 

Profielen met extra lange kleurgarantie

De Ultraglide, met een zeer hoge thermische waarde en vleugelgewicht tot 440 kilogram, is niet het enige Aliplast-systeem dat in het oog springt. De Belgische fabrikant is al meer dan 35 jaar een van de belangrijkste spelers in de ontwikkeling van aluminium raam- en deursystemen. Het motto van het bedrijf is ‘alles onder één dak’: zowel het extruderen, poederlakken als isoleren van de aluminium profielen gebeurt in de vestiging in Lokeren. “Het is de combinatie van deze belang-rijke processen die ons onderscheidt van de concurrentie”, zegt salesmanager Jourik Duwez. “Dat heeft grote voordelen voor onze partners, de professionele raamfabrikanten. We hebben de kwaliteitsprocessen zelf in de hand en hangen dus niet af van leveranciers. We zijn zeer flexibel en hanteren korte en zeer betrouwbare levertermijnen.”

Het glas creëert samen met het aluminium een speciaal cachet.

Voor De Kom leverde Aliplast Aluminium Systems ook het aluminium raamsysteem Star 75, gekenmerkt door zijn strakke vormgeving en performante isolatie. Het kreeg een bronskleurige anodisatie, een stijl die vandaag de dag weer erg in opmars is. “We staan ook garant voor kleurkwaliteit”, zegt Jourik Duwez van Aliplast Aluminium Systems. “Wij bieden onze profielen aan met een lakgarantie van 15 of 25 jaar in plaats van de gangbare tien jaar.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details