Platform voor de bouw
Glasheldere kijk op de Schelde
Het project Sanderspoort in Antwerpen.

Glasheldere kijk op de Schelde

Op de hoek van de Sint-Jansvliet en de Plantinkaai in Antwerpen, nabij de iconische voetgangerstunnel, maakte een appartementsgebouw in art-decostijl uit 1934 plaats voor een prachtige nieuwbouw met twintig appartementen, handelsruimtes op het gelijkvloers en een ruime ondergrondse parking met drie verdiepingen. De gebogen glaspartijen maken indruk.

Een fraai zijaanzicht van het Sanderspoort-gebouw.

“In het kader van dit grote project stond ons bedrijf, Peter Moeskops bvba, in voor de realisatie en plaatsing van het buitenschrijnwerk, meer bepaald de ramen met bijbehorende screens”, zegt Jelle Moeskops, die de dagelijkse leiding bij Peter Moeskops bvba voor zijn rekening neemt. Deze onderneming, gevestigd in Ravels, is sinds vele decennia een toonaangevende marktspeler voor de realisatie van nieuwbouw- en renovatieprojecten. “Onze kennis en expertise inzake de productie en plaatsing van ramen, die we door de jaren heen hebben opgebouwd, staat steevast garant voor een perfecte reali-satie”, klinkt het. 

Peter Moeskops bvba beschikt dan ook over een enorm uitgebreid assortiment en een perfect uitgerust atelier, waar de deskundige medewerkers de verschillende ramen zorgvuldig op maat assembleren. Vervolgens is het aan het eigen plaatsings-team om de kwalitatief hoogstaande ramen perfect te installeren. Naast een correcte prijs is elke klant – zowel aannemer als particulier – steeds verzekerd van een hoogstaand product, een snelle levering en een vakkundige plaatsing.

Het zicht door een van de gebogen ramen.

Esthetiek én techniek

“Bij een project als Sanderspoort zijn de esthetische vereisten heel belangrijk, maar dat geldt natuurlijk net zo goed voor de technische vereisten, zoals akoestiek en thermisch comfort”, verduidelijkt Jelle Moeskops. “In het lastenboek werd uiterst gedetailleerd ingegaan op die zaken, dus het was aan ons om de vooropgestelde eisen te respecteren of
bij voorkeur zelfs te overtreffen.”

Waarom voor dit project een beroep werd gedaan op Peter Moeskops bvba en niet op een van de vele concullegabedrijven, verklaart onze gesprekspartner als volgt: “In grote bouwdossiers als Sanderspoort is de prijs altijd een belangrijke factor en dat vinden ook wij alleen maar vanzelfsprekend. Daarnaast zijn ook betrouwbaarheid en voorspelbaarheid van primordiaal belang. De doorlooptijden worden immers steeds korter en daarom moest de hoofdaannemer er staat op kunnen maken dat Peter Moeskops bvba de plaatsing niet alleen uitvoerde op de overeengekomen datum, maar meteen ook eventuele ‘losse eindjes’ snel en vakkundig wegwerkte.” En daar is de onderneming glashelder in geslaagd.

De gebogen glaspartijen verlenen het project een bijzonder mooie visuele uitstraling.

Gebogen glaspartijen

Wat de samenwerking met zijn klanten betreft, hanteert Peter Moeskops bvba een doelbewuste langetermijnstrategie. “Bijgevolg hadden we al meerdere keren goed samengewerkt met de aannemer van het project Sanderspoort, zodat de rolverdeling haast vanzelfsprekend was en het omvangrijke project een vlot verloop kende”, legt Jelle Moeskops uit. De plaatsing van de ramen
was voorzien achter een façadesteen en op een betonnen drempel, een vrij courante procedure. “Dat we dit soort werkzaamheden niet voor de eerste keer uitvoerden én konden samenwerken met een vertrouwde aannemer, die trouwens een dorpsgenoot is, zorgde voor heel korte, vrij informele communicatielijnen. Eén of twee keer samen rond de tafel zitten, gevolgd door een paar telefoontjes en het volledige traject verliep uitstekend.”

De grootste uitdaging in dit specifieke project was de esthetische vereiste voor de ramen met gebogen glaspartijen op het gelijkvloers en de bovenliggende verdiepingen. “Ze verlenen het project een bijzonder mooie visuele uitstraling, en dat op een plaats met veel passage van actieve weggebruikers en gemotoriseerd verkeer. Het was geen sinecure om de gebogen glaspartijen te
produceren en te plaatsen, maar het resulteerde in een sterk visitekaartje op een geweldige locatie”, besluit Jelle Moeskops.  

TECHNISCHE FICHE
  • Bouwheer Edward Van Vre (Antwerpen)
  • Architect Architectenburo Louis Caron (Turnhout)
  • Hoofdaannemer(s) Pluym-Van Loon (Ravels)

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details