Platform voor de bouw
Woon & Werkgebouwen

Glasheldere kijk op jachthaven van Turnhout

De aluminium ramen zijn uitgevoerd in een stijlvolle, trendy zwarte kleur.

Tekst | Wouter Peeters

Beeld | Peter Moeskops BVBA

18 mei 2022 Leestijd 7 minuten

Deel dit artikel

Batalo, een nieuwbouwproject in de verkaveling Bruyne Strijd in Turnhout, maakt wonen aan het water aangenaam en betaalbaar. Bewoners kunnen er genieten van de gezellige jachthaven, de mooie fiets- en wandelmogelijkheden en de nabijheid van het levendige stadscentrum. Rust, natuur en ontspanning zijn dan ook belangrijke troeven van het fraaie Batalo-project. Binnenshuis is het heerlijk cocoonen in bijzonder comfortabele, hedendaagse appartementen met een tijdloze, strakke en toonaangevende architectuur.

Nadat de bouwfases I, II en III van het Batalo-project langs de Veldekensweg reeds eerder gerealiseerd werden, wordt momenteel de laatste hand gelegd aan Batalo IV. Deze laatste fase omvat de realisatie van twee appartements-blokken, die elk goed zijn voor veertien flats met bijbehorende ondergrondse autostaanplaatsen en bergingen. In zijn geheel bestaat de Batalo-site uit negen appartementsblokken met telkens veertien appartementen, die indruk maken dankzij hun moderne, stijlvolle architectuur. De gevels van alle woonblokken zijn bekleed duurzaam hout en gevelbepleistering, terwijl de aluminium ramen zijn uitgevoerd in een stijlvolle, trendy zwarte kleur.

De indeling van elk appartement is tot op zekere hoogte individueel te bepalen door de respectie-velijke eigenaar. Zo kan hij of zij bijvoorbeeld opteren voor een open of een eerder traditionele keuken, voor een stortbad of een ligbad enzovoort. Uiteraard worden er steevast kwalitatief hoogwaardige materialen gebruikt om de klant een gegarandeerd perfecte en duurzame afwerking te garanderen. Alle appartementen worden volledig conform het duidelijke lastenboek afgewerkt, zodat zij perfect geschikt zijn voor private bewoning op een toplocatie en/of een waardevolle investeringsopportuniteit vormen. 

In zijn geheel bestaat de Batalo-site uit negen appartementsblokken, die indruk maken dankzij hun moderne, stijlvolle architectuur.

Belangrijke troefkaarten

“Zo dicht bij het water, De Nieuwe Kaai en het centrum van Turnhout, maar ook nabij de snelweg: dit is inderdaad een toplocatie”, beaamt Jelle Moeskops, die instaat voor de dagelijkse leiding van het bedrijf Peter Moeskops BVBA. “Binnen het kader van dit grote project stond onze onderneming in voor de productie en de plaatsing van het buitenschrijnwerk, meer bepaald de ramen met bijbehorende screens en vliegenramen.” Reeds sinds vele decennia is deze dynamische onderneming met focus op de productie en plaatsing van ramen en deuren in verschillende materialen een begrip bij aannemers en particulieren die nieuwbouw- of renovatie- projecten realiseren. Het bedrijf staat dan ook garant voor kwalitatief zeer hoogstaande producten aan een optimale prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast is de snelle, verzorgde levering en plaatsing – steevast door de eigen medewerkers – een andere troefkaart van Peter Moeskops BVBA. “Bovendien beschikken we over een bijzonder uitgebreid assortiment”, stelt Jelle Moeskops. “Dankzij onze jarenlange expertise komen wij, in samenspraak met de klant, tot de beste oplossing voor elk project. In ons eigen, goed uitgeruste atelier worden de ramen uiterst nauwkeurig op maat geassembleerd om tot een perfect resultaat te komen, dat vervolgens zorgvuldig geplaatst wordt door onze eigen vakkundige medewerkers.”

Langetermijnsamenwerking

Waarom voor dit project een beroep werd gedaan op Peter Moeskops BVBA en niet op een van de vele concullegabedrijven, verklaart onze gesprekspartner als volgt: “In grote bouwdossiers als Batalo is de prijs altijd een belangrijke factor, en dat vinden ook wij alleen maar vanzelfsprekend. Maar daarnaast zijn ook betrouwbaarheid en voorspelbaarheid van primordiaal belang, naast de beperkte afstand tussen de vestiging van Peter Moeskops BVBA in Ravels en de bouwsite in Turnhout. De doorlooptijden worden immers steeds korter en daarom moest de aannemer er staat op kunnen maken dat Peter Moeskops BVBA niet alleen op de overeengekomen datum de plaatsing uitvoerde, maar meteen ook eventuele ‘losse eindjes’ snel en vakkundig wegwerkte.” En daar is de onderneming met verve in geslaagd. Peter Moeskops BVBA volgt doelbewust de strategie van een goede samenwerking met zijn klanten met het oog op de lange termijn. Jelle Moeskops: “Het is dan ook een feit dat we al meerdere keren prima hebben samengewerkt met hoofdaannemer Grammyco, zodat de rolverdeling haast vanzelfsprekend was en ook een project van deze omvang een vlot verloop kende.”

“De belangrijkste uitdaging in het Batalo-project was het plooiwerk van de aluminiumprofielen voor de verschillende terrassen”, zegt Jelle Moeskops.

Uitdagend plooiwerk

Voor het schrijnwerk golden de standaard U-waarden volgens EPB, die voor veruit de meeste reguliere woningen gelden. De verschillende afmetingen werden door de hoofdaannemer doorgegeven aan Peter Moeskops BVBA, zodat het zich niet over het opmeten hoefde te bekommeren. Vanzelfsprekend vonden er heel wat werfvergaderingen plaats, waarbij onder meer de mogelijke raamafmetingen besproken werden, naast aansluitingen, gedetailleerde ontwerpen enzovoort. Jelle Moeskops: “De belangrijkste uitdaging in het Batalo-project was waarschijnlijk het plooiwerk van de aluminiumprofielen voor de verschillende terrassen. Dit was een redelijk omvangrijk werk, ook omdat er vaak screens en vliegenramen bij hoorden. Tijdens de werffase verliep alles heel vlot en precies zoals voorzien. Qua plaatsing was het eigenlijk ‘een eenvoudige werf’, maar dat komt natuurlijk omdat alles vooraf heel goed werd voorbereid. Daardoor konden al onze producten mooi ingepast worden, wat makkelijk werken betekent.”  

TECHNISCHE FICHE
  • Bouwheer SK Invest (Buggenhout)
  • Architect Adins – Van Looveren (Gent)
  • Hoofdaannemer(s) Grammyco (Antwerpen)
Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Nicolas Piert

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Bouwen aan Vlaanderen netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details