Platform voor de bouw
Glazen schuifdeuren met brandweerstand
De schuifdeuren met een minimaal stalen gelakt kaderprofiel bieden een brandweerstand van EI130.

Glazen schuifdeuren met brandweerstand

Schuifdeuren zijn de ideale oplossing om ruimtes optimaal te benutten. Bovendien zijn ze erg praktisch in omgevingen waar gebruiksgemak centraal staat. Omdat transparantie het kernwoord is in de hedendaagse architectuur, worden er steeds vaker glazen uitvoeringen gekozen. Met het nieuwe gamma ‘Fireslide’ koppelt Fire Doors & Projects esthetiek aan brandveiligheid. Deze schuifdeuren met een minimaal stalen gelakt kaderprofiel bieden immers een brandweerstand van EI130.

Brandwerende glasconcepten zijn geliefd in de project- en private bouwmarkt. “Tot enkele jaren geleden ging het vooral om relatief eenvoudige oplossingen”, aldus Danny Jonckheere, zaakvoerder van Fire Doors & Projects. “Vandaag groeit de vraag naar grotere elementen die het neusje van de zalm bieden op het vlak van esthetiek, akoestiek en veiligheid. Onze specialiteit is precies dergelijke complexe glasconcepten ontwikkelen. We zijn gebeten om het onmogelijke waar te maken. Intussen verrasten we de markt al met tal van innovatieve toepassingen, zoals beloopbare glazen vloerelementen met een brandweerstand van 1 uur. Of glaswanden met – al dan niet gemotoriseerde – ingebouwde lamellen. Vandaag komen we opnieuw met een interessante innovatie op de proppen: de ‘Fireslide’.”

De ‘Fireslide’ wordt standaard geleverd met een geautomatiseerde aandrijving.

Ook voor grote formaten

De ‘Fireslide’ is vooral bestemd voor omgevingen waar het bedienen van een klassieke deur moeilijk is en/of waar voor een optimaal gebruikscomfort wordt geopteerd: de toegang tot winkel- of parkeerruimtes, de inkom van kantoor-gebouwen of deuren in zorgcomplexen. Het gaat om een brandwerende schuifdeur met een minimaal stalen gelakt kaderprofiel. “Hierdoor kan de zichtbare glasoppervlakte tot 95 % bedragen”, verduidelijkt Danny Jonckheere. “En dat ook bij grote exemplaren. Zo behoort een enkele schuifdeur met een vrije doorgang van 1.300 mm x 2.650 mm tot de mogelijkheden. Het geheel kan worden uitgerust met zij- en bovenlichten en in bepaalde gevallen zelfs op een lichte scheidingswand in gipskarton worden gemonteerd. De ‘Fireslide’ wordt standaard geleverd met een geautomatiseerde aandrijving, wat voor een gebruiksvriendelijke opstelling zorgt.” 

Combineren is mogelijk

Om een veilige vluchtweg te creëren, stelt Fire Doors & Projects voor om de ‘Fireslide’ te combineren met een beglaasde draaideur. “In geval van calamiteiten kan deze worden vrijgegeven en als nooddeur fungeren”, vertelt Danny Jonckheere. “Hierbij kan een enkele elektronische sturing beide types deuren bedienen. Door het relatief lage gewicht van de deurvleugels kan er echter ook voor een slankere aandrijving worden gekozen, wat prijstechnisch en esthetisch interessant kan zijn. Belangrijk is dat de ‘Fireslide’ naadloos aansluit op het gamma ‘Fireframe’. Deze vaste binnenwanden halen een brandweerstand tot EI120 en zijn door hun opbouw maximaal beglaasd met een minimaal randkader. De opdeling van de glasvolumes gebeurt door middel van tussenstijlen. Een andere optie is een glas-aan-glasopbouw, waarbij een minimale tussenvoeg van enkele millimeters de glasvolumes scheidt.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details