Platform voor de bouw
Thema's

Grafisch beton als unieke stempel

beeld-enjoy-concrete-02-kopieren

10 oktober 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Architecten maken veelvuldig en dankbaar gebruik van architectonisch beton, dat zich perfect leent tot de creatie van sierlijke gevelelementen en unieke afwerkingen. In deze nichesector onderscheidt Enjoy Concrete zich met een specialisatie in superglad beton. Met haar grafisch beton biedt de onderneming uit Veurne bouwheren en ontwerpers nu nog meer keuzes om een unieke stempel te drukken op hun bouwwerken.

Vrij recent, maar al goed ingeburgerd bij Enjoy Concrete: graphic concrete of grafisch beton, dat de afwerkingsmogelijkheden met architectonisch beton verder verruimt. Het is een gepatenteerde techniek waarbij een foto in het beton wordt ‘geëtst’ via pixels. De techniek is ontwikkeld in Finland. Enjoy Concrete is wereldwijd een van de meest ervaren producenten van graphic concrete en wierp zich op als pionier door de techniek ook verticaal toe te passen.

beeld-enjoy-concrete-01-kopieren

Graphic concrete vormt een duidelijke meerwaarde voor betontoepassingen.
(Beeld: Tim Van de Velde)

 

Schaduw en dieptezicht

“Ieder beeld met voldoende contrast en een hoge resolutie kunnen we vertalen naar een grayscale-afdruk op het architectonisch beton”, legt zaakvoerder Bernard Joye uit. “We behouden de schaduweffecten en het dieptezicht. Zo garanderen we een duidelijke en unieke print. Van logo of foto tot belettering, bijvoorbeeld voor de markering van een residentie. Graphic concrete is een duidelijke meerwaarde voor betontoepassingen. En we werken steeds vaker ontwerpen uit voor onze klanten. Het concept valt in de smaak.”

Het geheim van glad beton

Enjoy Concrete kiest niet voor de gemakkelijkste weg. Zo zijn ze specialist in glad beton, de moeilijkste variant van architectonisch beton. De elementen komen rechtstreeks uit de bekisting, zonder nabewerking en met weinig mogelijkheden tot het herstellen van kleine afwijkingen. Joye: “We werken met RDC of rheodynamisch beton. Dat is zelfnivellerend en zelfverdichtend. Ideaal voor een superglad oppervlak. Zo zijn onze architectonische beton-elementen uitermate geschikt voor moderne en minimalistische hightech-architectuur. Telkens perfect op maat van het project.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details