Platform voor de bouw
Groeiend afwerkingsbedrijf zet in op  diversificatie en totaalconcepten

Groeiend afwerkingsbedrijf zet in op diversificatie en totaalconcepten

Wie in Brugge en omstreken nood heeft aan interieur- en exterieurafwerking komt haast automatisch uit bij FDK. De ambitieuze familieonderneming vergaarde een uitmuntende reputatie met haar schilderwerken, maar maakt intussen ook furore in andere vakgebieden en zet steeds meer in op totaalconcepten. “Ons geheim? Niet alleen focussen op kwaliteit en rendement, maar vooral ook blijven investeren in menselijk kapitaal en sterke profielen. Gezond groeien is het devies!”

FDK werd in 1980 opgericht door Frank Deketelaere. Aanvankelijk spitste de firma zich toe op schilderwerken, maar sinds een tiental jaar is ze haar activiteiten op vraag van klanten beginnen diversifiëren. “Zo zijn we geëvolueerd naar totaalafwerking (interieur én exterieur), waarbij we bovendien elk lot afzonderlijk kunnen aanbieden (pleisterwerk, vloerbekleding, systeemplafonds, gipskartonwanden, schilderwerken en bijzondere verftechnieken, timmer- en schrijnwerk, gevelrenovaties, gevelbezetting en betonrenovatie …)”, vertelt zoon en medezaakvoerder Sven Deketelaere. “Zo kunnen we onze klanten – zowel particulieren als overheden en hoofdaannemers – één aanspreekpunt bieden, wat een enorm voordeel is qua planning en budgetbeheer.”

Geen stappen overslaan

De voorbije jaren maakte FDK een exponentiële groei door. “Toen ik twaalf jaar geleden de rangen kwam vervoegen, telde onze firma vijftien werknemers. Intussen zijn dat al negentig arbeiders en veertien bedienden”, aldus Sven Deketelaere. “Die groei is zeker geen doel op zich, maar eerder een gevolg van onze succesvolle aanpak. We kijken er nauwgezet op toe dat we geen stappen overslaan en breiden niet enkel ons arbeidersbestand, maar ook onze technische knowhow uit. Door onder meer in te zetten op VCA- en ISO-certificatie en de nodige opleidingen aan te bieden, trachten we dat waardevolle vakmanschap echt te verankeren in onze werking. We blijven investeren in mensen met sterke profielen. Bovendien hebben we met Pieter Desmedt een capabele financieel en administratief directeur aangetrokken om nauwgezet te kunnen toekijken op de verdere ontwikkeling van onze onderneming.”

Brede scope

Net zoals de activiteiten zijn ook de projecten van FDK zeer divers. “Zo zijn we voor Artes Depret aan de slag in de Boekentoren in Gent, een omvangrijk restauratieproject waarbij we alle pleister- en schilderwerken verzorgen. Tegelijkertijd plaatsten we in opdracht van Jan De Nul Group 8.000 m² soepele vloerbekleding in woonzorgcentrum Lacourt in Oostende. In de Boekentoren werken we met een traditionele kalksysteempleister en moeten we rekening houden met erfgoed, terwijl WZC Lacourt een pure nieuwbouw is”, zegt technisch directeur Sekander Khan. “Andere mooie recente referenties zijn de schilderwerken en de restauratie van het voegwerk van de gevel van de Stadsschouwburg in Brugge en de totaalrenovatie van Hotel Bonne Auberge in De Haan. De grootteorde van onze projecten varieert van 5.000 tot 500.000 euro. Kortom: de scope is zeer breed, en zo hebben we het graag!”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details