Platform voor de bouw
Groene oase voor villaverlaters uit de wijde omgeving

Groene oase voor villaverlaters uit de wijde omgeving

‘Rumbeke Park’ telt vier bouwlagen met 26 appartementen, waaronder drie penthouses op de dakverdieping. Het gebouw bevindt zich op een rustige locatie en geniet van een zuidgericht zicht op de grote gemeenschappelijke parktuin met oude bomen. THV Verstraete – Dedeyne Construct – Tri-Projects schakelde Govaert & Vanhoutte Architects in voor het ontwerp. 

De grote uitkragingen met terrassen zijn bepalend voor de vormentaal.

Meerwaarde op elk niveau

Aan de overzijde van het gebouw bevindt zich een fietsostrade die voor een snelle, veilige en makkelijke verbinding met Roeselare zorgt. Het op- en afrittencomplex van de E403 ligt ook in de buurt. De residentie speelt, naast ligging en bereikbaarheid, nog tal van andere troeven uit, waaronder een hoogstaande architectuur die het wonen van morgen definieert en een luxueuze afwerking van de woonunits. Het project valt sterk in de smaak bij villaverlaters uit de brede regio die na hun actieve carrière hun grote woonst en dito tuin liever inruilen voor een nieuwe en rustige thuis in ‘Rumbeke Park’, zonder in te boeten aan comfort.   

De interieurs ogen even strak en modern als de buitenzijde van Rumbeke Park.

Architecturaal landmark

‘Rumbeke Park’ valt op door zijn lage, langgerekte vorm, waardoor het gebouw zich op een zachte manier integreert in het omringende groen. Medebepalend voor de vormentaal zijn de grote uitkragingen met terrassen en de eerlijke materialisatie, die hoofdzakelijk bestaat uit zichtbeton, grote glaspartijen en houten lamellen. De architectuur is tijdloos strak en vernieuwend door haar eenvoud.

De gevel aan de straatzijde is noordgericht en wordt gedefinieerd door houten lamellen die optimaal harmoniëren met het groen. De lamellen, voorbereid en uitgevoerd door Verstraetehout, zorgen tevens voor de nodige privacy in de slaapkamers, die zich achter deze grotendeels gesloten voorgevel bevinden. Ook de inkom van het gebouw werd in de houten lamellen geïntegreerd. 

De penthouses tekenen zich af als dakvolume dankzij het gebruik van een donkere gebeitste houtafwerking en de teruggetrokken volumeopbouw. De warme uitstraling van het hout harmonieert perfect met de omgeving en zorgt voor een mooi contrast met het glas en het beton.

De lage, langgerekte vormgeving zorgt voor een zachte integratie in het groen.

Royale terrassen

Achteraan, pal op het zuiden, werd het gebouw helemaal opengetrokken om te genieten van een maximale lichtinval en zicht op het groen. Elke bewoner beschikt hier over een bijzonder royaal terras dat uitkijkt op de wandelpaden, waarvan er een viertal rond de oude bomen kronkelen. Links vooraan bevinden zich de inrit van de ondergrondse parking en de toegang tot de bovengrondse bezoekersparking aan de zijkant van het gebouw. Door de compacte bouw en de aaneengesloten muren presteert het gebouw zeer goed op energetisch vlak. De appartementen worden verwarmd met een gaswandketel en zijn voorzien van een ventilatiesysteem D.

Gebundelde krachten

‘Rumbeke Park’ is ontsproten uit de visie van Francis Verstraete (Verstraetebouw en -hout) en Pieter Beyne (Dedeyne Construct en Tri-Projects). Het maximale behoud van bomen en parkgroen was voor hen een belangrijk aandachtspunt. Ze bundelden hun krachten en expertise in een THV en traden op als bouwheer en aannemer. De drie partners hadden de vaste wil om van ‘Rumbeke Park’
een referentieproject op deze unieke locatie te maken. Mede dankzij de uitgepuurde vormentaal van Govaert & Vanhoutte Architects zijn ze daar zonder meer in geslaagd.    


Govaert & Vanhoutte Architects uit Sint-Andries (Brugge) staat internationaal bekend om zijn vaak gedurfde en spraakmakende vormentaal. Zelf halen ze graag hun ‘verwantschap’ met de Russische kunstenaar Malevich aan, waarbij ze in hun ontwerpen het louter figuratieve, verhalende en herkenbare overstijgen. Ze streven een abstrahering na van zowel technisch-mathematische als artistieke elementen. Verhoudingen, volumes, compositie, evenwicht, emotie en beleving spelen hierbij een belangrijke rol. Ze combineren een doorgedreven functionele analyse van het programma en de omgeving met een uitgesproken artistieke visie om in harmonie met de locatie tot een authentiek concept te komen.


Dedeyne Construct uit Waregem is een full-service aannemingsbedrijf dat totaalprojecten realiseert. De activiteiten omspannen zowel renovatie- als nieuwbouwprojecten van particuliere woningen, appartementen en utiliteitsbouw, tot en met projectontwikkeling. Het bedrijf kan bogen op een uitgebreide ervaring van bijna vijftig jaar.


De geschiedenis van Verstraetebouw en -hout uit Roeselare gaat terug tot in 1820. Dit familiaal bouwbedrijf is vandaag toe aan de vijfde generatie en vooral actief in grotere bouw- en houtprojecten: appartementen, kantoren, verzorgings- en ontmoetingscentra… Door hun bijzondere vervlechting tussen de businessunits bouw en hout positioneren zij zich op unieke wijze als hybride specialisten in de markt. Zowel in nieuwbouw als in renovatie bieden zij een ruim dienstenpakket aan, van ruwbouw tot sleutel-op-de-deur. Verstraete positioneert zich als betrouwbare partner voor bouw-heren, architecten en openbare besturen.


Tri-Projects, het vastgoedpromotiebedrijf van Pieter Beyne, ontwikkelt vooral residentiële projecten en appartements-gebouwen. Respect voor kwaliteit, een strikte opvolging en een onberispelijke uitvoering worden gecombineerd met een persoonlijke aanpak en benadering. Tri-Projects zorgt steeds voor een perfecte balans tussen moderne architectuur en functionaliteit. Een open communicatie met alle betrokken partijen staat hierbij centraal.


TECHNISCHE FICHE

Bouwheer THV Verstraete (Roeselare) – Dedeyne Construct (Waregem) –  Tri-Projects (Brugge)
Architect Govaert & Vanhoutte Architects (Brugge)
Hoofdaannemer(s) Verstraete (Roeselare)

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details