Platform voor de bouw
Nieuws

Groep Delmar neemt activiteiten architectonisch beton SVK integraal over

_DSC0831

9 maart 2021 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

100% voorzetting activiteiten

Groep Delmar uit Komen heeft met ingang van 1 maart 2021 de productieactiviteiten van de architectonische betonafdeling van SVK overgenomen en zal de activiteit verderzetten op de site van SVK in Sint-Niklaas onder de commerciële naam “SVK ELBETON”. De meeste personeelsleden van de betrokken afdeling maakten de transitie naar het nieuwe bedrijf en staan klaar om met hun expertise de continuïteit en vlotte doorstart te garanderen van SVK ELBETON. Met deze overname legt Delmar de hand op een performante productiesite en bestendigt de groep haar prominente aanwezigheid in de groeiende markt van het architectonisch beton.

Vlnr: Pieter Soen (Operations Manager SVK ELBETON), Benjamin Deltour (Gedelegeerd Bestuurder SVK ELBETON), José Deltour (Oprichter Groep Delmar) & Bruno Desmet (CEO SVK)

Benjamin Deltour (Gedelegeerd Bestuurder SVK ELBETON): “Met de overname van SVK Architectonisch Beton verwerven wij een moderne en ruime site die perspectief biedt op verdere groei. De activiteiten van SVK Architectonisch Beton vormen een mooie en logische aanvulling op de andere bedrijven binnen de groep. Naast de schaalvergroting en mogelijke synergievoordelen die met deze overname gepaard gaan, zijn wij ook erg verheugd dat wij voortaan onze klanten elementen in gepolijst sierbeton kunnen aanbieden. Deze hoogwaardige afwerking wordt, volledig terecht, erg gesmaakt door bouwheren en architecten. Dankzij de overname kunnen wij ook op deze vraag inspelen.”

José Deltour (Oprichter Delmar Groep): “De werknemers van de overgenomen bedrijfstak hebben in het verleden meermaals aangetoond dat zij in staat zijn om uiterst kwalitatief werk af te leveren en zij hebben diverse prestigeprojecten op hun conto. Het zou dan ook heel erg jammer zijn geweest om die knowhow verloren te laten gaan. Onze geschiedenis reikt niet zo ver terug als die van SVK, maar wij groeien elk jaar met dubbele cijfers en het feit dat de overgenomen werknemers zich snel en met overtuiging bereid hebben getoond met ons in dit verhaal te stappen, is toch een teken dat onze trackrecord vertrouwen inboezemt.”

Benjamin: “In eerste instantie zal de nieuwe site een deel van de productie van Delmar en Elbeton overnemen, maar de verkoop wordt onmiddellijk terug opgestart en op korte termijn zullen terug eigen projecten verwerkt worden. België blijft natuurlijk de belangrijkste markt, maar daarnaast kijken wij voortaan ook nadrukkelijk richting Nederland. In het verleden mochten wij daar al mooie projecten realiseren, maar historisch was onze blik toch wat meer naar Frankrijk gericht. Door deze overname en de naamsbekendheid van SVK bij onze noorderburen, hopen wij ook een belangrijke positie te verwerven op die markt.”

José: “Wij zijn ervan overtuigd dat deze overname op termijn voor alle betrokkenen een goede beslissing zal blijken te zijn, al zal het integreren van een nieuwe bedrijfstak binnen de groep natuurlijk tijd en inspanningen vergen. Maar, Rome is ook niet gebouw op één dag.”

Benjamin (lacht): “Neen. Maar met onze prefab betonoplossingen had het toch sneller gekund.”

GROEP DELMAR

De familiale Groep Delmar met hoofdkantoor in Komen heeft 4 productievestigingen in België en Frankrijk en is commercieel actief in Nederland, Luxemburg, Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. De groep wordt geleid door eigenaars José en Benjamin Deltour. Zij zijn sinds 1993 actief op de bouwmarkt als producent van prefab betonelementen zoals trappen, balkons en gevelpanelen. De bedrijven Betsinor (FR) en Delmar Prefa maken deel uit van de Groep Delmar en in 2019 werd eveneens het bedrijf Elbeton uit Aalter, actief in architectonisch beton, overgenomen. Met de overname van SVK Architectonisch Beton verwerft de Groep Delmar een vijfde productievestiging en kan hiermee het volledige gamma architectonisch beton aan haar klanten aanbieden, inclusief gepolijst sierbeton.

Voor verdere praktische vragen verwijzen wij u graag door naar Pieter Soen, Operations Manager SVK ELBETON: pieter.soen@delmarprefa.be of Benjamin Deltour, Gedelegeerd Bestuurder SVK ELBETON : benjamin.deltour@delmarprefa.be

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details