Platform voor de bouw
Groot-Bijgaarden Fosbury & Sons | Gesofisticeerde koeling en verwarming  voor innovatieve kantooromgeving

Groot-Bijgaarden Fosbury & Sons | Gesofisticeerde koeling en verwarming voor innovatieve kantooromgeving

Na een succesvolle première in de Antwerpse WATT-toren opende Fosbury & Sons recent drie nieuwe ‘serviced offices’ in Brussel. Een van deze innovatieve kantooromgevingen is ‘Alfons’ in Groot-Bijgaarden, een oud pakhuis dat een ingrijpende renovatie onderging. Een gesofisticeerd koel- en verwarmingssysteem zorgt ervoor dat de binnentemperatuur en het werkcomfort steeds op peil blijven.

Op het gelijkvloers en de eerste verdieping is een VRF-systeem met heat recovery toegepast, terwijl er op de rooftopverdieping geopteerd is voor een Multisplit-systeem met hyper heating.

 

Het comfort van een professioneel kantoor, de huiselijke warmte van je woonkamer, de diensten en de looks van een stijlvol boetiekhotel en de ontspanningsmogelijkheden van je vrije tijd: dat is in een notendop de vernieuwende visie van Fosbury & Sons op het werken in een kantooromgeving. Ook in ‘Alfons’ in Groot-Bijgaarden willen oprichters Stijn Geeraets en Maarten Van Gool deze filosofie maximaal uitdragen. Met een benutbare oppervlakte van 3.000 m² is dit zeker niet hun grootste vestiging, maar wel een van de meest charmante. Daar heeft de unieke locatie – een oud industrieel complex – uiteraard veel mee te maken. Het voormalige pakhuis is gerenoveerd in ‘atelierstijl’, met een combinatie van witte stalen ramen en eikenhout. Op het gelijkvloers bevinden zich een take-awaybar en een gezellig restaurant met terras. De eerste verdieping is integraal voorbehouden voor kantoorruimte en werkplekken. Een rooftopverdieping met een luxueuze meeting room / boardroom en een bar met dakterras (‘Giorgio’) maakt het plaatje compleet. 

 

Oplossing op maat

Zoals het een gebouw met standing betaamt, is ‘Alfons’ ook een toonbeeld op het vlak van duurzaamheid. Zo zijn er uiterst energie-efficiënte koel- en verwarmingssystemen toegepast. “In samenwerking met Mitsubishi Electric zijn we op zoek gegaan naar een oplossing op maat”, zegt Freddy Van Eeckhoudt, zaakvoerder van VEH Technics, totaalleverancier op het vlak van groene, hernieuwbare energie. “Zowel op het gelijkvloers als op de eerste verdieping is een VRF-systeem met heat recovery toegepast. Het unieke hieraan is dat er slechts twee leidingen worden gebruikt, en dus geen drie zoals bij andere gelijkaardige systemen. Daarnaast zijn onze units standaard uitgerust met een continuous heating-functie, zodat er in de winter tijdens de ontdooiing steeds 50 % van het verwarmingsvermogen beschikbaar blijft. Een ‘dual setpoint’ instellen om zowel de koel- als verwarmingsmodus te activeren, behoort eveneens tot de mogelijkheden. En om de energiebesparing en het comfort te maximaliseren, kan je desgewenst ook de verdampingstemperatuur aanpassen, zowel manueel als automatisch. Op de rooftopverdieping is geopteerd voor een Multisplit-systeem met hyper heating. Deze unieke technologie zorgt ervoor dat het totale verwarmingsvermogen in de winter behouden blijft tot -15 °C en biedt een gegarandeerde werking tot -25 °C.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details