Platform voor de bouw
Halve eeuw expertise in prefabbouw
Het distributiecentrum van DC Braak in Roosendaal mag pronken met een BREEAM Outstanding-certificaat.

Halve eeuw expertise in prefabbouw

Precies vijftig jaar bouwt Bolckmans nv voor ondernemers. Het bedrijf is gespecialiseerd in prefabbouw. “De juiste keuze voor de realisatie van een bedrijfsgebouw”, stelt commercieel directeur Boni Voorhelst. “Scherp blijven in een fluctuerende markt en verandering zien als opportuniteit en niet als een bedreiging: dat is Bolckmans.” 

“We werken hoofdzakelijk met prefabstructuren in staal, hout, beton of de combinatie ervan”, zegt Boni Voorhelst. “Ons team van ingenieurs en architecten volgt daarbij alle bouwontwikkelingen op de voet, zowel bouwtechnisch als op het vlak van duurzaamheid (CO2-neutraliteit, eco-efficiëntie, BREEAM, WELL, life-cycle costing, TCO, circulariteit …). Wij onderscheiden ons steevast door onze aanpak. De grootste besparingen in een bouwproject zijn te realiseren in de ontwerpfase. Zo zetten we onze eigen architectenafdeling in om samen met de architect van onze klant in een bouwteam tot het meest optimale ontwerp te komen. Dat noemen we ons samenwerkingsmodel. Deze procesmatige aanpak, uitgewerkt in een stappenplan, geeft de bouwheer al heel vroeg garanties inzake budget en timing.”

Bolckmans realiseerde ook de nieuwbouw van Omnicol in Weelde.

Virtual reality

“Wij kunnen ook elk project aan de bouwheer tonen in virtual reality”, benadrukt Boni Voorhelst. “Dit ruimtelijk inzicht vergemakkelijkt eventuele wijzigingen en maakt dat ‘clashes’ in een handomdraai op het scherm worden opgelost. Met een quasi foutloze realisatie tot gevolg.” 

“Daarnaast zetten we tweeduizend jaar aan bouwervaring in om elk project tot een goed einde te brengen”, besluit Boni Voorhelst. “Ook het uiterst geringe medewerkersverloop schept vertrouwen bij onze vaste klanten, die jaarlijks zorgen voor 70 % van onze omzet. Wij hebben slechts één doel voor ogen en dat is een tevreden klant – keer op keer en dag in, dag uit. Als onderneming blijft Bolckmans in deze onzekere tijden kiezen voor een heldere communicatie met klanten en een pragmatische aanpak. Voor de toekomst blijven wij enorm inzetten op duurzaamheid, zowel binnen onze eigen organisatie als bij onze projecten.”         

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details