Platform voor de bouw
Nieuws

Handige gadgets voor in de bouw

tools-864983_1920 kopiëren

3 februari 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Alleen dan is het mogelijk om kwalitatieve en duurzame resultaten neer te zetten. Vooral grote bouwprojecten hebben baat bij gereedschap en hulpmiddelen van kwaliteit.

De beste hulpmiddelen voor in de bouw

Ben je als bouwbedrijf of aannemer nog altijd op zoek naar de beste gadgets en hulpmiddelen? Dan kan het onderstaande overzicht je zeker op weg helpen.

1. Bouwfolie

Bouwfolie gebruik je bij bouw- en verbouwwerkzaamheden. Je legt het op vloeren of plakt het tegen wanden, zodat er geen bouwstof of puin op kan komen. Het is geschikt voor steen, hout, kozijnen, dakplaten en kan zelfs toegepast worden als tijdelijke beglazing tijdens de openbouwfase. Daarnaast wordt het ook gebruikt onder betonnen vloeren om het vocht vast te houden, zodat snelle uitharding wordt voorkomen. We kunnen dus wel stellen dat dit veelzijdige product onmisbaar is in de bouw. Let er wel op dat je kwaliteit koopt. Bouwfolie van Kortpack.nl is van hoge kwaliteit en leverbaar in verschillende maten, diverse diktes en afmetingen. 

2. Kniebeschermers

Veiligheid is een van de belangrijkste aspecten in de bouwsector, dat is zeker. Gelukkig bestaan er heel wat hulpmiddelen om het risico op ongelukken of verwondingen te verkleinen, zoals kniebeschermers. Dergelijk materiaal bestaat doorgaans uit rubber of een soort kunststof en maakt werken op een bouwwerf die vol glas, puin en ijzer ligt een stuk veiliger. Houd er rekening mee dat kniebeschermers niet voldoende persoonlijke bescherming zullen geven. Er zijn strenge regels omtrent veilig werken op een bouwplaats. Laat je daarom vooraf goed informeren welke persoonlijke beschermingsmiddelen en eventuele valbeveiliging moeten worden aangebracht, om veilig (op hoogte) te kunnen werken.

3. Een bouwradio

Als bouwvakker moet je hard werken, maar dat wil niet zeggen dat je niet wat entertainment verdient! Dankzij een aangepaste bouwradio kan je onder het werken van muziek genieten. Een dergelijke radio beschikt doorgaans over rubberen padding of een andere vorm van bescherming, waardoor hij ook beter bestand is tegen opvliegend stof. Daardoor zal zo’n radio veel langer meegaan.

4. Screwmagnet

Ten slotte is er de screwmagnet. Het is een hele sterke magneet die gemakkelijk aan een broekzak of broekriem bevestigd kan worden met een draagkracht tot wel 110 kilogram. Op die manier kunnen bouwvakkers gemakkelijk allerhande gereedschap met zich mee dragen, zoals een hamer of een schroevendraaier! Wist je trouwens dat de screwmagnet in 2018 is uitgeroepen tot dé gadget van het jaar?

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pascal Op de Beeck

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Bouwen aan Vlaanderen? Neem contact met mij op.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details