Platform voor de bouw
Herbestemming van onroerend historisch patrimonium
De Handelsbeurs in Antwerpen. (Beeld: Régine Mahaux)

Herbestemming van onroerend historisch patrimonium

Vlaanderen heeft een rijke geschiedenis. Dat heeft heel wat erfgoed opgeleverd en daar mogen we best trots op zijn. Maar het onderhoud en zeker de restauratie van in het bijzonder onroerend erfgoed kost handenvol geld. Bovendien is de oorspronkelijke functie van dergelijk patrimonium in sommige gevallen verloren gegaan en/of voorbijgestreefd. Leegstand is dan veelal het gevolg en dat is nefast. Proactief op zoek gaan naar een nieuwe bestemming of herbestemming is dan de boodschap. Denys wil daar letterlijk en figuurlijk zijn steentje toe bijdragen.

Als aannemer en/of als (mede)investeerder: Denys kan inmiddels een indrukwekkend aantal spraakmakende referenties voorleggen. Recent leidde het de herbestemming van de Handelsbeurssite in Antwerpen in goede banen. Daarvoor werd niet alleen de technische knowhow van Denys aangesproken, want ook bij de financiering van het project was de onderneming actief
betrokken. Een evenementenhal, een restaurant, een parkeergarage en een hotel zullen samen de toekomst van deze waardevolle site garanderen.

Een ander voorbeeld van het technisch kunnen van Denys, in combinatie met de passie van dit toonaangevende bedrijf, was de omvorming van de grote zaal van het middeleeuwse Bijlokehospitaal in Gent tot een hoogwaardige concertzaal. Toegegeven, de zaal deed al jaren dienst als concertzaal, maar op akoestisch vlak waren er toch relevante verbeterpunten. Als aannemer zorgde Denys voor de realisatie van dit prachtige project en coördineerde het tevens de nevenaannemingen.

De Bijloke in Gent. (Beeld: Luc Hoppenbrouwers)

Brussels beursgebouw

Na de meer dan gesmaakte bijdrage van Denys aan de herbestemming van de Gentse Handelsbeurs (begin 2000) en de Antwerpse Handelsbeurs volgde het bedrijf met bijzonder veel interesse (en succes) de openbare aanbesteding voor de herbestemming van het Brusselse beursgebouw. Na de start van de werken in oktober 2020 zal dit iconische gebouw in de loop van 2023 omgevormd zijn tot o.a. het Belgian Beer Experience Center, kortweg BBEC. Een mooie uitdaging voor de kundige techneuten en de gepassioneerde ambachtslui van Denys.

Niet meteen in Vlaanderen, maar sinds kort deel uitmakend van het UNESCO-werelderfgoed – en dus meer dan het vermelden waard – is de herbestemming van Les Anciens Thermes de Spa. Denys Global vervult hier de rol van promotor en aannemer. Het zal de aandachtige lezer dan ook niet ontgaan dat Denys de technisch complexe werken niet schuwt. Noch in Vlaanderen, noch elders!   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details