Platform voor de bouw
Hoogmis voor bouwsector viert 65ste verjaardag
Van 17 tot 25 februari vormt Brussels Expo opnieuw het decor voor Batibouw, dat al aan zijn 65ste editie toe is.

Hoogmis voor bouwsector viert 65ste verjaardag

Onder de noemer ‘Bouwen aan morgen’ vindt binnenkort in Brussels Expo naar goede gewoonte Batibouw plaats. Van zaterdag 17 tot en met zondag 25 februari is de grootste vakbeurs voor bouw, renovatie en interieur in België opnieuw dé ontmoetingsplaats voor professionals uit de bouw- en renovatiesector. Met de thema’s betaalbaar wonen en duurzaam verbouwen zet de beurs tijdens haar 65ste editie alle actuele bouw- en verbouwtopics op de agenda. Van interieurinspiratie tot de nieuwste innovaties: Batibouw heeft het allemaal in huis.

Batibouw is de plek bij uitstek voor professionals om te netwerken en hun creativiteit en vindingrijkheid te delen.

Batibouw is elk jaar de hoogmis voor bouwers en verbouwers. Ze krijgen er professioneel advies over hun bouw- of renovatieproject en de kans om interessante deals te scoren. Bovendien is het de plek bij uitstek voor professionals om te netwerken en hun creativiteit en vindingrijkheid te delen. Zo vormt Batibouw een unieke vakbeurs waar bouwdromen groeien, evolueren en werkelijkheid worden.

Meer dan 350 exposanten gunnen de bezoekers een unieke blik op de belangrijkste innovaties in de interieur- en bouwsector. Naast de stands van de exposanten zijn er twee specifieke zones ingericht. Enerzijds is er de Energy Solutions-zone, die een antwoord biedt op de energievraagstukken van vandaag. Anderzijds is er de Kitchen Experience, waarbij de nieuwste technologische snufjes voor de keuken worden voorgesteld en uitgetest. Gespecialiseerde adviseurs staan professionals en particulieren bij en beantwoorden al hun vragen.

Meer dan 350 exposanten gunnen de bezoekers een unieke blik op de innovaties in de interieur- en bouwsector.

Belgian Building Awards

Behalve bouwen en verbouwen zet Batibouw ook onze Belgische architectuur in de kijker. De Belgian Building Awards bekronen verschillende architectenbureaus in acht categorieën: Rookie of The Year, Student Award, Private House, Residential Real Estate, Utility Award, Company Building Award, International Award en Pioneer Award. De winnaars worden op 22 februari bekendgemaakt. 

Tijdens de Professionele Dag op 23 februari vindt het Bouwforum plaats met onder andere een verkiezingsdebat met verschillende partijvoorzitters.

Batibouw Academy

Een uiteenlopend aanbod van inspirerende conferenties, trendtalks, demonstraties en workshops: dat is in een notendop waar de Batibouw Academy om draait. Gedurende zeven dagen geven exposanten en experts boeiende seminaries rond onder andere premies, energie, budgetbeheer, wellness, alternatieve woonvormen en tuinarchitectuur. Zo zetten Floraliën Gent en Groenwand groene vingers aan het werk om de tuin van de toekomst te creëren of meer groen in het interieur te brengen. Of hoe (ver)bouw je zonder financiële kater? Julie en Sofie van Bouwen Binnen Budget geven al hun tips prijs. Daarnaast vertelt ervaringsdeskundige en ondernemer Cathy Camertijn van Hasta La Vista Tiny Home alles over het leven in een tiny house. Is het een tijdelijke trend of een fundamentele levensstijl? Ontdek het allemaal tijdens de Batibouw Academy.

De toekomst van de bouwsector verzekeren? Ook daar zet Batibouw op in.

Batibouw voor professionals

Op vrijdag 23 februari verwelkomt Batibouw iedereen uit de bouwsector voor de Professionele Dag. In Paleis 10 vindt het Bouwforum plaats, het congres over trends in de bouwsector. Het netwerk- en informatie-event, gehost door Embuild, brengt( verschillende partijvoorzitters samen voor een verkiezingsdebat over betaalbaar en duurzaam wonen, overheidsinvesteringen en aantrekkelijke bouwjobs. Boeiende gespreksstof en dus zeker een bezoekje waard.

Inschrijven is verplicht, maar gratis via www.bouwforumconstruction.be.   

Praktisch
Batibouw gaat door in Brussels Expo, meer bepaald in Paleizen 5, 6, 7, 9 en Patio. Van zaterdag 17 tot en met zondag 25 februari 2024 van 10 tot 19 uur. Op vrijdag 23 februari is er de Professionele Dag en de nocturne tot 22 uur. Een absolute aanrader voor bouwprofessionals! Batibouw is gesloten op dinsdag 20 en woensdag 21 februari. Tickets kosten 15 euro, maar tot 12 januari koop je ze met een Early Bird-korting aan 12 euro. Info en tickets via www.batibouw.com. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details