Platform voor de bouw
Hotel Sablon, Brugge | Boetiekhotel in hartje Brugge

Hotel Sablon, Brugge | Boetiekhotel in hartje Brugge

Het oudste en tegelijk het nieuwste trendy hotel in het Brugse stadscentrum? Dat is Hotel Sablon. Het authentieke pand onderging een grondige renovatie. Inclusief een volledige make-over van het interieur. Welkom in een modern en eigentijds kader: de ideale uitvalsbasis om de historische binnenstad te ontdekken.

Ongeveer tien jaar geleden werd het Sablon Hotel voor het eerst gerenoveerd. Toen hield de bouwheer de optie open om er op termijn appartementen in onder te brengen. Dit keer werden die plannen van tafel geveegd. Zo lag de weg naar een echt boetiekhotel in een authentiek kader helemaal open.

Luxueus verblijf

Van het lichtrijke onthaal en de ruime kamers tot het intieme kleurenpalet en de marmertegels in de douche: in Hotel Sablon ademt alles luxe. Precies zoals je in een echt boetiekhotel verwacht. Je verblijft in een exclusief kader met al het moderne comfort en high-endmaterialen in elke ruimte. In het eetgedeelte zorgt de geïntegreerde haard voor een huiselijk gevoel, terwijl je eitje voor het ontbijt à la minute bereid wordt. In de Verlaine Suite draagt inspirerende literatuur van de Franse dichter Paul Verlaine op
de muren bij aan de totaalbeleving. Om maar enkele troeven van Hotel Sablon 2.0 te noemen.

sablon-binnentuin-kopieren

Warme kleuren en uitgekiende verlichting zetten de toon. Zeker wanneer je je ’s avonds naar de binnentuin begeeft. (Beeld: Ekkow Photography)

 

Elke kamer, elke muur, elke steen vertelt een verhaal. En dat verhaal vindt zijn oorsprong in de zestiende eeuw. De gouden eeuw voor Brugge. Toen was de stad wereldwijd gekend voor haar economisch en cultureel succes. Met de keuze voor hoogwaardige materialen, warme kleuren en verrassende accenten brengt Hotel Sablon de sfeer van die hoogdagen terug tot leven. Tijdloos en stijlvol. Inclusief moderne snufjes en hedendaagse voorzieningen, uiteraard.

Strakke timing

Op amper drie maanden tijd een volledig interieur strippen en heropbouwen? Dat klinkt als een fikse uitdaging. En dat was het ook. Eentje die hoofdaannemer Inside Building met veel enthousiasme aanging. Zaakvoerder Thijs Prophète: “We werkten het project volledig uit op basis van de plannen van de architect. Van afbraak tot de laatste schilderwerken, vloeren en maatmeubelen. Die maatmeubelen zijn volledig gemaakt in ons eigen atelier en geplaatst door eigen mensen. Drie maanden was op zijn minst gezegd een strakke timing. Dankzij de nodige voorbereidingen en een goede coördinatie van alle partijen brachten we de klus tijdig tot een goed einde.”

Die korte doorlooptijd bracht met momenten uiteraard de nodige stress met zich mee. Maar de voldoening achteraf compenseert dat ruimschoots. “Ons bedrijf bestaat nog maar vier jaar. We zijn dankbaar dat we als jong bedrijf zo’n mooi project konden realiseren. We waren niet aan ons proefstuk in de hotelsector toe en zijn in die wereld al gekend voor ons oog voor detail en ons kwalitatief maatwerk”, aldus Thijs Prophète.

sablon-kamer-27-kopieren

Oog voor detail, tot de marmerbetegeling in de badkamer toe. (Beeld: Ekkow Photography)

 

Beschermd erfgoed

Als waardevol historisch bouwwerk is Hotel Sablon beschermd erfgoed. Aan de buitenzijde en de structuur van het gebouw is dus zo weinig mogelijk geraakt. Dat was trouwens ook de bedoeling, net om het authentieke kader van het hotel maximaal uit te spelen. “We hebben enkel de inkompoort in het zwart geschilderd”, vult architecte Julie Dereu van ArQ aan. “Nadat we met succes een vergunning hadden aangevraagd, weliswaar.” ArQ coördineerde de werken van a tot z. Het architectenbureau werkt vaak voor de hotelsector. Krappe deadlines zijn dus geen uitzondering voor het ervaren team.

“Dankzij de chique materialen en het doorgedreven maatwerk straalt Hotel Sablon luxe uit. Het is een echt boetiekhotel geworden, dat zeker zijn plek verdient in de concurrentiële markt. Dankzij het nieuwe interieur onderscheidt het zich van andere hotels in Brugge”, aldus Julie. ArQ mat het volledige gebouw op en tekende de plannen. De Nederlandse interieurarchitect ging hier vervolgens mee aan de slag. Hij schetste en legde materialen voor. En ArQ zorgde er op zijn beurt weer voor dat alle puzzelstukje netjes in elkaar vielen.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details