Platform voor de bouw
Houten Metsä-paviljoen in Tokio tijdens de Olympische Spelen van 2020

Houten Metsä-paviljoen in Tokio tijdens de Olympische Spelen van 2020

Metsä Group en Business Finland bundelen hun krachten om een houten Metsä-paviljoen te bouwen dat tijdens de Olympische Spelen in Tokio ingezet zal worden.  Het paviljoen wordt gebouwd op het terrein van de Finse ambassade in het centrum van Tokio, Japan.

Het Metsä-paviljoen biedt multifunctionele voorzieningen die zich lenen voor tal van evenementen: tentoonstellingen, seminars, overwinningen en andere ontspannende evenementen.  Het paviljoen zal dienen als ontmoetingsplaats voor het Finse Olympische team tijdens de Olympische Zomerspelen en de Paralympische Spelen.

Het Metsä-paviljoen is een uitstekend voorbeeld van de voordelen van industrieel geproduceerde houten elementen. Voor het gebouw worden Kerto® LVL-producten (gelamineerd fineerhout) gebruikt, geproduceerd door Metsä Wood, onderdeel van de Metsä Group. Bouwen met Kerto® LVL-elementen is snel en, dankzij de lichtheid van het materiaal, is bouwen op bestaande gebouwen mogelijk, zoals dat ook het geval is in Tokio.  Vergelijkbare elementen kunnen ook worden gebruikt voor gebouwen van grotere schaal.

“Het paviljoen maakt op verschillende manieren gebruik van hoogwaardige houtproducten, die op lange termijn als koolstofopslag fungeren. Het paviljoen kan als prefab-elementen naar de locatie worden vervoerd, worden opgebouwd, opnieuw verplaatst en opnieuw worden opgebouwd. Dit is in lijn met het doel van Metsä Group om producten op basis van fossiele brandstoffen te vervangen door hernieuwbare en recyclebare materialen”, aldus Mikko Saavalainen, SVP, Business Development bij Metsä Wood.

De Kerto LVL-producten die worden gebruikt voor de bouw van het paviljoen zijn ecologisch, duurzaam en efficiënt qua materiaal. Het productieproces van de materialen en de elementen genereert heel weinig afval. De elementen worden geprefabriceerd in de fabriek van het partnerbedrijf van Metsä Wood en daarom zal de montage ter plaatse snel verlopen.

Het architecturale ontwerp van het Metsä-paviljoen wordt uitgevoerd door Helin & Co Architects. Het ontwerp is gebaseerd op de Kerto® LVL-details die voor iedereen beschikbaar zijn in het Open Source Wood-platform van Metsä Wood.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details