Platform voor de bouw
Jaarboek

If it can be done, consider it done

FederalMogul_1415
Betrokkenheid, veiligheid en kwaliteit. Die kernwaarden hebben van Nedcon een toonaangevende speler in de wereld van de opslagsystemen gemaakt.

Tekst | Jeroen Schreurs

Beeld | Nedcon, Christine Blei

24 december 2021 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Betrokkenheid, veiligheid en kwaliteit. Die kernwaarden hebben van Nedcon een toonaangevende speler in de wereld van de opslagsystemen gemaakt. Na de recente verhuis naar Grobbendonk wil het bedrijf nog meer inzetten op langetermijnrelaties met zijn klanten.

Nedcon is al meer dan 35 jaar actief op de Belgische markt en zette zijn eerste stappen via Lundia, een producent van houten stellingen, vanuit Sint-Joost-Ten-Node. Sinds het bedrijf in 1989 naar Zaventem verhuisde en de naam Nedcon aannam, gaat het hard. “Daar werd de basis gelegd van ons huidige succes”, zegt Luc Mertens, bestuurder bij Nedcon. “Dat komt omdat we er bewust voor kozen om mensen en veiligheid centraal te zetten in ons bedrijf. Dat hielp ons om de beste krachten te verzamelen. Veel collega’s hebben Nedcon zelf mee opgebouwd en werken al lang samen. Dat creëert een soort familiegevoel waarin ook nieuwe collega’s met open armen ontvangen worden en oudere collega’s niet vergeten worden. Neem nu onze monteurs van in de beginjaren, die intussen met pensioen zijn: ze komen nog jaarlijks samen om herinneringen op te halen.”

Luc Mertens: “Het maakt niet uit voor welk doel, van vliegtuigonderdelen tot bouten en moeren of vers fruit: wij pakken elk opslagvraagstuk met plezier aan.”

Betrokkenheid 

Na die verhuis richting Zaventem volgden nog stappen voor Nedcon. In 2002 week het bedrijf uit naar Mechelen, een centralere ligging voor de groeiende organisatie. In 2012 trok Nedcon nog meer noordwaarts, richting Herentals, om de werkomstandigheden van het personeel in de rand rond Antwerpen en Limburg makkelijker te maken. En in 2019 volgde een voorlopig laatste verplaatsing naar Grobbendonk. Luc Mertens: “Daar bouwden we een nieuw kantoorgebouw met magazijn dat meer faciliteiten heeft voor onze mensen, met de nadruk op rust en ruimte.”

‘Wij zorgen voor uw nachtrust’

Op die manier wil Nedcon een omgeving creëren waar creativiteit, innovatiekracht, talenten en kwaliteit kunnen bloeien. Die bijzondere bedrijfscultuur straalt dan weer af op de projecten van het bedrijf, dat de laatste decennia uitgroeide tot een projectorganisatie. Nedcon probeert zijn klanten te ontzorgen door het volledige proces in goede banen te leiden. “Het geheim zit hem in onze grote betrokkenheid”, zegt Luc Mertens. “Bij onze klanten en projecten, maar ook bij elkaar en het bedrijf. Voor het hele proces – van ontwerp tot montage – hebben klanten een vast aanspreekpunt in de persoon van de accountmanager. Hij kent alle bedrijfsprocessen en geeft advies op maat.”

De projectmanager zorgt er – met ondersteuning van de backoffice – dan weer voor dat het project succesvol en binnen de vooropgestelde termijn wordt opgeleverd. 

Het nieuwe kantoor in Grobbendonk heeft meer faciliteiten voor de medewerkers van Nedcon, met de nadruk op rust en ruimte.

Vliegtuigen of vers fruit

Sinds het prille begin heeft Nedcon een schat aan kennis en ervaring opgebouwd inzake opslag-systemen. Van manuele magazijnstellingen en semi-automatische systemen tot een integrale aanpak voor complexe en geautomatiseerde magazijn-
inrichtingen. “Het maakt niet uit voor welk doel, van vliegtuigonderdelen tot bouten en moeren of vers fruit: wij pakken elk opslagvraagstuk met plezier aan en zoeken naar oplossingen. Ook als die opgave vooraf onmogelijk lijkt. We kijken naar wat onze klanten nodig hebben en creëren een doordacht opslagsysteem op maat, dat de ruimte maximaal benut tegen aanzienlijk lagere kosten. We zoeken altijd naar een oplossing, nieuwe ideeën of een andere aanpak waardoor iets wél kan.”

Veiligheid en vertrouwen

Een belangrijke kernwaarde in die zoektocht is veiligheid. “Want een magazijn moet in de eerste plaats een veilige werkomgeving zijn”, zegt Chris Bartholomevis, bestuurder bij Nedcon: “In het ontwerp zullen efficiëntie of gewenste bezuinigingen nooit ten koste van de veiligheid gaan. We kijken naar de vereiste belastbaarheid, de soort producten en het gebruik, om het ontwerp van de stellingen daar vervolgens op af te stemmen.” De ingenieurs rekenen dat ontwerp goed door, met gevalideerde data van het Test Department van Nedcon BV en volgens de geldende normeringen. 

Een andere kernwaarde is vertrouwen. Nedcon streeft naar langetermijnrelaties met zijn klanten door ze volledig te ontzorgen. Chris Bartholomevis: “We houden ervan om dingen voor elkaar te krijgen. Dat zit in ons bloed. Vandaar ook onze slogan:
‘If it can be done, consider it done’.” 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pascal Op de Beeck

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Bouwen aan Vlaanderen? Neem contact met mij op.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details