Platform voor de bouw
Jaarboek

IJzersterke vloeren

IMG_0406.JPGa
Met een werkende breedte van 780 mm is HODY 206 de snelst dekkende staalplaat van dit moment.

Tekst | Lieke van Zuilekom

Beeld | REPPEL b.v. Bouwspecialiteiten

18 januari 2022 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

REPPEL b.v. Bouwspecialiteiten is al meer dan 90 jaar actief als leverancier van vloersystemen. In 1930 gestart als distributeur van de bekende LEWIS Zwaluwstaartplaten, heeft het Dordtse bedrijf een flinke groei en ontwikkeling doorgemaakt. Vandaag de dag mag REPPEL b.v. zich dé fabrikant en leverancier noemen van een compleet pakket aan vloeroplossingen voor nieuwbouw, verbouw, renovatie en herbestemmingsprojecten.

Uniek in het assortiment zijn nog altijd de LEWIS Zwaluwstaartplaten, die leverbaar zijn in verschillende staaldiktes en met Magnelis-corrosiebescherming. Samen met de MAX 4-wapeningsplaten, OP-DECK geïsoleerde betonvloer-systemen en HODY-trapeziumplaten staan de vloersystemen voor kwalitatief hoogwaardige oplossingen met vloerdiktes van 15 tot circa 300 mm. “De overeenkomst tussen de diverse vloersystemen is dat koudgewalst geprofileerd staal de basis vormt voor een ijzersterke vloer”, vertelt Reginald van Dooremalen van REPPEL b.v. “Het geprofileerd staal dient als bekisting en wapening van de vloer. Dankzij deze sterke basis kan er – afhankelijk van het vloertype – met een geoptimaliseerde hoeveelheid beton, zandcement of gietdekvloermortel een duurzame constructieve vloer gerealiseerd worden, die voldoet aan alle eisen op het vlak van draagkracht, brandwerendheid, akoestische en thermische isolatie. Dankzij het lage vloergewicht van de staalplaatbetonvloeren kan de draagconstructie aanzienlijk lichter uitgevoerd worden. Bovendien kunnen de staalplaten in de meeste gevallen zonder bouwkraan gemonteerd worden, waardoor er een optimaal evenwicht tussen efficiëntie, duurzaamheid én bouwkostreductie ontstaat.”

Opbouw van de HODY 206-staalplaatbetonvloer.

Uitgebreide service en advies

Naast een compleet productgamma onderscheidt REPPEL b.v. zich ook door een uitgebreide service en adviesverlening. “Op basis van de wensen van de architect en/of aannemer bepalen we graag de juiste oplossing voor ieder project”, benadrukt Van Dooremalen. “Ongeacht of het om een compleet gebouw of het dichtleggen van een enkele vloersparing gaat. Met statische berekeningen, legplannen en detailuitwerkingen zorgen wij ervoor dat de kwaliteit van de vloer te allen tijde wordt gewaarborgd.”

Snelst dekkende staalplaat

De nieuwste toevoeging in het gamma van REPPEL b.v. is de HODY 206. Met deze 206 mm hoge geprofileerde staalplaat worden hoge staalplaatbetonvloeren gemaakt. “Met een werkende breedte van 780 mm is HODY 206 de snelst dekkende staalplaat van dit moment”, aldus Van Dooremalen. “De unieke profilering zorgt er bovendien voor dat er, ondanks de grote vrije overspanningen, slechts een beperkte hoeveelheid beton nodig is. Het gewicht van de staalplaatbetonvloer is hierdoor veel lager dan dat van andere vloersystemen die geschikt zijn voor grote overspanningen.” HODY 206 is in april geïntroduceerd op de markt en kan rekenen op grote belangstelling. De staalplaatbetonvloer is voor het eerst toegepast in zorgcomplex Ter Reede in Vlissingen. Op dit moment wordt HODY 206 bovendien gemonteerd in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pascal Op de Beeck

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Bouwen aan Vlaanderen? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details