Immense productie-unit voor luxevinylvloeren
02:14
26-09-2018

Immense productie-unit voor luxevinylvloeren

Als de gemeente Avelgem nog niet zo bekend zou zijn in industriële kringen, brengt IVC daar eigenhandig verandering in. De specialist in luxevinylvloeren investeerde recent in een verdubbeling van zijn productiecapaciteit, waardoor de site in Avelgem de grootste ter wereld is in haar nichemarkt.

IVC is geen klein broertje in industrieland, integendeel. De groep wil wereldwijd marktleider worden in de snelgroeiende markt van luxevinyltegels en -planken (LVT). In dat kader werd de voorbije twee jaar koortsachtig gewerkt aan de bouw van een nieuwe productie-unit en de verdubbeling van de capaciteit van het automatisch hoogbouwmagazijn.

Immense productie-unit voor luxevinylvloeren

Stabiliteitsstudie
“Het gaat om een gebouw van 21.880 m²”, zegt Dirk Lemaire van Studiebureau Vangheluwe, die samen met de bouwheer als projectverantwoordelijke fungeerde. “Vermits het gebouw klaar moest zijn tegen het moment dat de eerste machines geleverd werden, hanteerden we een erg strakke timing. Voor dit project werkten we nauw samen met R-architekten (voor de bouwaanvraag) en Studiebureau Vansteelandt uit Torhout, dat de stabiliteitsstudie voor de betonstructuur verrichte. Zelf stonden we in voor de stabiliteitsstudie van de staalstructuur. ”

Eerst en vooral drongen zich belangrijke grondwerken op. “Onder meer omdat de site zich in de Scheldemeersen bevindt, hadden we te maken met een moerassige ondergrond. We hebben de draagkracht van de grond vergroot via drooglegging en de toevoeging van kalk. Pas dan konden we starten met het plaatsen van de paalfunderingen voor zowel het gebouw als de vloer.” 

Immense productie-unit voor luxevinylvloeren

In de staalstructuur zijn vakwerken gebruikt, zodat er voldoende ruimte was om de technieken maximaal te kunnen integreren. Het gebouw is bekleed met geïsoleerde silexbetonpanelen, omdat er ook rekening moest worden gehouden met de akoestische afscherming van de fabriek.

Ecologie
IVC benut de aanwezigheid van de Schelde om water uit deze stroom te gebruiken voor zijn koelprocessen. Daarom werden er 920 meter ondergrondse leidingen (diameter 40 cm) aangelegd tussen de stroom en de nieuwe
fabriek. De voorliefde van IVC voor groene energie blijkt ook uit de aanwezigheid van windturbines op de site. Voorts is het dak uitgerust met een witte TPO-bekleding om de opwarming van het gebouw in de zomer te beperken. De nieuwe productie-unit staat los van de reeds bestaande accommodaties. De geproduceerde items zullen met een elektrische vrachtwagen getransporteerd worden naar de conveyorbrug, die de andere productie-unit verbindt met het hoogbouwmagazijn en de logistiek. 

Immense productie-unit voor luxevinylvloeren

Timing
“De werken zijn gestart op 7 april 2016”, vertelt Dirk Lemaire. “Op 5 augustus van dat jaar begonnen we met de montage van de bovengrondse beton- en staalstructuur. De eerste machines werden in november van dat jaar geleverd. Het gebouw was begin september 2017 volledig klaar. Onlangs is ook de aanleg van de buitenomgeving helemaal afgewerkt.”

Tekst Bart Vancauwenberghe    |    Beeld Studiebureau Vangheluwe
Uitgelichte afbeelding: 
Het gebouw moest klaar zijn tegen het moment dat de eerste machines geleverd werden.


TECHNISCHE FICHE

Bouwheer IVC (Avelgem)
Architect R-architekten (Oostende)
Projectcoördinatie en stabiliteitsstudie staalstructuur Studiebureau Vangheluwe (Izegem)


Participanten aan het woord

Lippens Infra – Grond-, verhardings-, funderings- en rioleringswerken, omgevings­aanleg en waterbuffer
Voor Lippens Infra uit Zulte was het project bij IVC geen zondagswandeling, vertelt zaakvoerder Lieven Lippens. “De totale projectzone beslaat meer dan 4 hectare. Wij hebben zowel de voorbereidende grondwerken en de verhardingswerken als een groot deel van funderingswerken voor onze rekening genomen. Zo hebben we maar liefst tweeduizend funderingspalen afgenepen. Er zat circa 1000 m³ beton met 150 ton wapening in de door ons uitgevoerde funderingen. We stonden ook in voor de aanleg van bijna 10 kilometer riolering, de omgevingsaanleg van 1,5 hectare en de realisatie van de waterbuffer, bestaande uit een betonkelder van meer dan 1000 m³ en 800 meter betonbuizen van diameter 1200.”

Gezien de krappe timing was dit project een hele opgave. “Bovendien lag het volledige werkterrein in een moerasgebied. Toen we de werken begonnen, stond er 30 centimeter water op. Ook door het feit dat verschillende nevenaannemers gelijktijdig aan de slag moesten, was de realisatie geen sinecure.” Dankzij goede afspraken bij de wekelijkse werfvergaderingen, de flexibele ingesteldheid en kwalitatieve onderaannemers slaagde Lippens Infra in zijn opzet. “Hoewel de uitvoering veel energie kostte en bij momenten best stresserend was, zijn we trots dat we de gestelde doelen konden bereiken en dat we aan dit project mochten meewerken.”

Lees meer over: Avelgem , IVC , Lippens Infra , Luxevinylvloeren

Bouwen aan Vlaanderen partners

cb-hoogveld-project-afbeelding-03Complexe elektriciteitswerken voor Moduleo II