Platform voor de bouw
Industrie en stijl vervat in één showroom

Industrie en stijl vervat in één showroom

Gopa, de fabrikant van keukens en haarden uit Dilsen-Stokkem, was toe aan een nieuwe showroom. En wanneer je actief bent in de interieursector, mag dat er één met de nodige klasse en uitstraling zijn. Het hedendaagse ontwerp springt uit de band dankzij de 8 meter hoge gevel.

Gopa maakt en verkoopt keukens, gas- en houthaarden, dressings en badkamermeubels. Het Limburgse bedrijf beschikte over een showroom voor keukens en open haarden op enkele kilometers van zijn productiesite. Het praktische aspect begon door te wegen, en dus besloot Gopa een gloed-
nieuwe toonzaal te bouwen aan de steenkapperij. “Zo moet je het nieuwe pand ook opvatten”, zegt Stefan Coolen, vertegenwoordiger en bouwconsulent bij Altez Industriebouw. “Het is een aanbouw van 1.350 vierkante meter – een upgrade van de oude constructies die er al stonden.”

DCIM101MEDIADJI_0137.JPG

De nieuwe showroom van Gopa straalt klasse uit dankzij de combinatie van Alucobond-panelen, glaspartijen en betonelementen.

 

Zwevende constructie

Het ontwerp ademt licht en ruimte. Het gaat om een staalstructuur die bekleed is met betonpanelen. Deze behielden deels hun natuurlijke grijze kleur en zijn deels afgewerkt met Alucobond-panelen. De grote glaspartijen bieden een visuele adempauze en zorgen ervoor dat het gebouw plots heel luchtig oogt. “Het geheel lijkt wel te zweven”, zegt Stefan Coolen. “Dat komt door het zwarte kader dat deels boven de grond loopt en dat uitgeeft op de buitenafwerkingen. Er is een mooi contrast gecreëerd tussen de industriële look van de betonpanelen en het samenspel van glas en aluminiumpanelen. Zowel binnen als buiten is op details gelet. Dat maakt het hele project net zo mooi.”

Een van die details is het zwart-witcontrast in het interieur, dat doorgetrokken is in de gebruikte technieken. Zo is elk onderdeel in de dakstructuur bijvoorbeeld zwart gelakt en hebben ook de geperforeerde buizen voor de ventilatie, luchtkoeling en verwarming een zwarte kleur.

DCIM101MEDIADJI_0134.JPG

Er is een mooi contrast gecreëerd tussen de industriële look van de betonpanelen en het samenspel van glas en aluminiumpanelen.

 

Van productie tot plaatsing

Altez Industriebouw is een vaste waarde in de sector. De sterkte van deze allround bouwpartner is dat het zelf de betonpanelen en staalconstructies produceert. Hierdoor kan het snel schakelen en de kwaliteit bewaken, zowel van het materiaal als van het werk. Het bedrijf heeft haast de hele keten in handen en kan bogen op heel wat ervaring inzake kantoor- en industriebouw.

Voor dit project van Gopa pakte Altez de hele ruwbouw en binnenafwerking aan. Van de staalstructuur en het plaatsen van betonpanelen over schilder-werken tot de afwerking van de kantoorruimtes. Het lette al tijdens de ruwbouwfase op de latere functie als showroom voor gashaarden. Zo zijn de gasafvoerleidingen in de eerste fase mee ondergronds ingewerkt.   

gopa-1-kopieren

De grote glaspartijen zorgen ervoor dat het gebouw heel luchtig oogt. “Het geheel lijkt wel te zweven”, zegt Stefan Coolen.

 

Details in zwart en wit

De binnenafwerkingen die Altez verzorgde omvatten onder meer schilder-werken en het plaatsen van plafonds en gyprocwanden. De bureaus bevinden zich achter glazen wanden met onopvallende binnendeuren. En ook daar zet het spel van zwart en wit zich door. Zo zijn de plafonds in de kantoorruimtes afgewerkt met zwart gespoten Heraklith.

Van een fabrikant en verkoper van keukens, badkamerkasten, dressings en haarden verwacht je niets anders dan een stijlvolle toonzaal. Gopa begrijpt dit als geen ander. Het nieuwe gebouw verenigt het industriële karakter van het bedrijf met de stijlvolle en kwaliteitsvolle producten die het aflevert. Het resultaat: een opvallende showroom die indruk maakt!     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details