Platform voor de bouw
Industriebouwer edibo viert 40 jaar met vierde vestiging en extra focus op multinationals

Industriebouwer edibo viert 40 jaar met vierde vestiging en extra focus op multinationals

Klasse 7-aannemingsbedrijf edibo uit Lommel koppelt zijn 40-jarig jubileum aan grootse plannen voor de toekomst. De algemeen aannemer in industriële gebouwen, met extra vestigingen in Fernelmont en Eindhoven, breidt nu ook uit richting de regio Antwerpen-Gent. Bovendien zullen ze – naast kmo’s – ook steeds meer grote industriële spelers gaan servicen, onder meer in de farma- en petrochemiesectoren.

Imago scherper stellen

Begin 2021 voerde edibo zijn tweede management buy-out door in zijn bestaan. Met de coronacrisis vers op hun bord ging het nieuwe driekoppige managementteam met Jo Boonen, Danny Ulenaers en Dirk Paerewyck meteen aan de slag met een grote interne strategische oefening, die ook resulteerde in een rebranding en nieuwe website.

“De afgelopen 40 jaar hebben we een enorme expertise opgebouwd in quasi alle industriële sectoren”, stelt Jo Boonen. “De architecten, bouwheren en studiebureaus waar we dagelijks mee samenwerken, kennen ons vandaag als alleskunner en daar zijn we natuurlijk heel tevreden over.”

“Toch vonden we dat er iets miste”, vult Danny Ulenaers zijn collega aan. “Het feit dat we ons net onderscheiden op vlak van unieke, complexe projecten, kwam niet voldoende naar boven. Bovendien willen we die specifieke expertise almaar meer gaan uitspelen binnen een grotere markt. We blijven onze vele kmo-klanten trouw, maar zullen onze naam ook nadrukkelijker verbinden aan grotere industriële spelers en multinationals, waaronder de petrochemische en farmaceutische bedrijven.”

Uitbreiding richting westen

Deze nieuwe focus gaat ook gepaard met de komst van een vierde vestiging. Dirk Paerewyck: “Momenteel zijn we bezig met de uitbouw van onze business unit voor de regio Antwerpen-Gent. Naast onze filialen in het Waalse Fernelmont – dat dit jaar onder de naam edibosud zijn tienjarig bestaan viert – en het Nederlandse Eindhoven, willen we nu stevige funderingen uitzetten in het centrum van het land. Deze uitbreiding zal onze toekomstambities de nodige kracht bijzetten.”

edibo Academy

Tot slot investeert edibo ook intern verder in de groei van het bedrijf. “We hebben het grote geluk dat we kunnen rekenen op veel mensen met tientallen jaren ervaring. Tegelijkertijd zijn we niet blind voor de nood aan een even sterke opvolging. Door intensief in te zetten op het groeitraject van jonge bouwprofielen bij edibo en door het organiseren van opleidingsdagen binnen onze edibo Academy hopen we ook de komende generaties klaar te stomen voor de volgende succesrijke 40 jaar”, besluit Jo Boonen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details