Platform voor de bouw
Industriële elektriciteitswerken van a tot z “Opvallende en tegelijk onzichtbare technieken”
Bij de installatie van de verlichting is veel aandacht besteed aan het esthetische plaatje.

Industriële elektriciteitswerken van a tot z “Opvallende en tegelijk onzichtbare technieken”

Van bordenbouw en verlichting tot inbraakdetectie en netwerkbekabeling. Dan is het als bouwheer handig om al die werkzaamheden te kunnen uitbesteden aan één onderaannemer. Voor Van Hulle was dat Steen-elektriciteit uit Zedelgem.

Tekst Stephanie Demasure    |    Beeld Steen-elektriciteit

Steen-elektriciteit werd opgericht door Geert Steen en bestaat ondertussen bijna twintig jaar. Vanaf het prille begin lag de focus op industriële elektriciteitswerken. Ondertussen is met kinderen Delphine en Laurens (samen met zijn echtgenote Tsarina Vandekerckhove) ook de tweede generatie actief binnen het familiebedrijf. De focus op de industriële markt is gebleven. Meer nog: Steen-elektriciteit is doorheen de jaren een vaste waarde geworden binnen dit segment. “Dat hebben we niet cadeau gekregen”, benadrukt Laurens Steen. “Het is het resultaat van hard werk in combinatie met vakmanschap, een goede organisatie en een hoge kwaliteit.”

Alle soorten industriële elektriciteitsklussen

De grote sterktes van Steen-elektriciteit zijn zonder twijfel de scherpe prijs-kwaliteitsverhouding en de totaalaanpak van industriële elektriciteitswerken. Midden- en laagspanning, bordenbouw, relighting, data- en netwerkbekabeling, laswerken …: bij Steen gebeurt het allemaal in eigen beheer. “We zijn actief in verschillende sectoren. Denk aan industriële gebouwen, kantoorgebouwen of realisaties voor havenbedrijven. Maar we nemen evengoed de elektriciteit bij voetbalvelden of in ziekenhuizen voor onze rekening.”

Het lot elektriciteit bevatte naast de elektrische borden, bekabeling en verlichting ook brand- en inbraakdetectie en netwerkbekabeling.

Bij Van Hulle in Tielt bevatte het lot elektriciteit naast de elektrische borden, bekabeling en verlichting ook brand- en inbraakdetectie en netwerkbekabeling. Alle expertise kwam er dus samen. “Inclusief een extra uitdaging”, zegt Laurens Steen. “In het kantoorgebouw en de showroom was de esthetiek essentieel. Dat is in puur industriële bouwprojecten – onze corebusiness – meestal van ondergeschikt belang. Gezien de constructie van het gebouw kon er nergens door het beton geboord worden, dus we konden amper met inbouw werken. Maar ook opbouw mocht er niet te zichtbaar zijn. We wilden geen wirwar aan buizen, met uitzondering van enkele kabelladders die wel mooi in het geheel passen en het industrieel karakter benadrukken. Dankzij de goede samenwerking met alle onderaannemers konden we een mooi geheel afleveren. Het is een prachtige toonzaal met opvallende en tegelijk onzichtbare technieken!”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details