Platform voor de bouw
Innovatieve glasoplossingen op maat van elk project
INPRO maakte en plaatste 460 meter glasbalustrades voor The Wings in Diegem.

Innovatieve glasoplossingen op maat van elk project

Glas is een fantastisch product om interieurs een open en moderne look te geven. Het is ook inzetbaar in talrijke buitentoepassingen, van valbeveiliging, windschermen en luifels tot de creatie van high-end bijgebouwen. Glasbedrijf INPRO, dat in de hele Benelux en Frankrijk actief is, ontwerpt, produceert en plaatst glasoplossingen op maat voor bedrijven en particulieren. Met meer dan 25 jaar ervaring biedt het de nodige expertise en het juiste advies om samen met zijn klanten tot de perfecte glasoplossing voor ieder project te komen.

Deze kledingwinkel koos voor een trapleuning en balustrades in blauw glas.

Of je nu als particulier of professional met INPRO samenwerkt, als klant word je volledig ontzorgd. Dankzij het eigen atelier en de ervaren montageploegen van INPRO ben je verzekerd van snelle service. “Wij geloven niet in massaproductie, maar leveren maatwerk. We gaan altijd uit van de wensen van de klant en plaatsen niet alleen glas, maar ook het benodigde stalen, houten of aluminium schrijnwerk”, zegt zaakvoerder Eric Verstreken. “Bij het opstellen van de offerte bereiden onze medewerkers het project grondig voor in nauwe samenspraak met de bouwheer, architect, interieurarchitect en/of stabiliteitsingenieur. We beoordelen de technische haalbaarheid van het project door proactief mee te denken, te ontwerpen en de uiteindelijke plaatsing te laten uitvoeren door onze ervaren vakmensen. Zij garanderen een kwalitatieve afwerking tot in de kleinste details.”

De vergaderzaal van de bib in Geraardsbergen kreeg een gebogen akoestische glazen wand.

Service, kwaliteit en veiligheid

INPRO verliest nooit de kwaliteit en veiligheid uit het oog en houdt altijd rekening met het budget. “Ons doel is om onze klanten te voorzien van expertise en service waarop ze kunnen vertrouwen. Naast hoogwaardige producten en diensten krijgen ze ook persoonlijk en professioneel advies. Onze projectleiders zijn altijd op de hoogte van de nieuwste glastechnieken en interieurtrends, zodat ze kunnen helpen om de juiste keuzes te maken.”

“Wat ons echt onderscheidt, is dat we alle aspecten van onze projecten nauwlettend in de gaten houden. Van het maken van uitvoeringsplannen tot de coördinatie, plaatsing en klantenservice: we staan altijd klaar voor onze klanten. We zijn ook zes dagen per week bereikbaar. Zo kunnen we elk project van begin tot eind begeleiden en ervoor zorgen dat alles op rolletjes loopt. We begrijpen hoe belangrijk transparantie is voor onze klanten. Daarom wordt elk project van offerte tot nazorg opgevolgd door één persoon. Zo weten ze altijd waar ze aan toe zijn en komen ze nooit voor onaangename verrassingen te staan.”

Ook de onthaalruimte van de bib van Geraardsbergen is uitgerust met een glazen INPRO-wand.

Gebogen glasbalustrades

Als toonaangevend maatwerkbedrijf voert INPRO regelmatig uitdagende opdrachten uit. Dit gebeurt altijd met de glimlach. Eric Verstreken: “Een van die uitdagingen is gebogen glas. In nauwe samenwerking met Ghelamco hebben we 460 meter glasbalustrades geproduceerd en geplaatst voor hun prestigieuze kantorencomplex The Wings in Diegem. Met precisie en vakmanschap hebben onze experts het gebogen glas tot op de millimeter nauwkeurig geïnstalleerd, inclusief de staalconstructies en bijhorende profielen. Het project begon met een gedetailleerde 3D-scan van het gebouw, waardoor we elk glaspaneel foutloos konden produceren. Dankzij die doelgerichte aanpak bespaarden we kostbare tijd, wat een positieve invloed had op de strakke planning.”

Gebogen akoestische glaswanden

Op vraag van de Bekaert Building Company plaatste INPRO ook de gebogen glaswanden in het nieuwe kenniscentrum van Geraardsbergen, waar de bibliotheek, het archief en werkruimtes voor de stadsdiensten gehuisvest zijn. Het architectenbureau van Koen Van der Mynsbrugge zorgde voor het ontwerp van het gebouw. “De grote vergaderzaal heeft de vorm van een cirkel en de leesruimte van de bibliotheek die van een ellips. 

De glaspartijen moesten voldoen aan hoge akoestische eisen om ervoor te zorgen dat iedereen er in stilte kan lezen en dat vergaderingen de overige mensen in het gebouw niet storen.”

Voorbeeld van een een glazen deur en glazen wanden.

Nog betere geluidswerende prestaties

“We hebben nu al een assortiment dat varieert van akoestische folies tot dubbelwandige wandsystemen met glas van verschillende diktes, die diverse frequenties kunnen tegenhouden”, geeft Eric Verstreken aan. “Hiermee spelen we in op de hedendaagse behoeften inzake geluidsisolatie. Toch blijven we ons de komende maanden en jaren inzetten om de geluidsisolerende prestaties van onze akoestische wandsystemen nog verder te verbeteren.”

Een glasbalustrade schermt het zwembad en terras van een penthouse af.

Brandwerend glas en schrijnwerk

INPRO besteedde de afgelopen jaren de nodige aandacht aan de brandwerendheid van zijn stalen, houten en aluminium schrijnwerk. “We voldoen aan de vereiste normen en de allerhoogste standaarden. In nauwe samenwerking met de bouwheer en de architect wordt bepaald welk brandwerendheidsniveau bereikt moet worden. We streven ernaar om met ons brandwerend schrijnwerk een belangrijke bijdrage te leveren aan de bescherming en het veiliger maken van gebouwen”, benadrukt Eric Verstreken.

Hergebruik van glas

In de bouwsector blijft de vraag naar duurzaamheid en circulariteit stijgen. “Voor kantoren denken we bijvoorbeeld aan modulaire wandsystemen waarmee je een ruimte in een handomdraai in verschillende plekken opdeelt. Zo blijf je transparantie behouden, maar is er eveneens sprake van een betere geluidsdemping die de concentratie aanzienlijk bevordert.”

Showerguard-glas beschermt glas in badkamers tegen kalk en verkleuring.

Virtuele 3D-tours in projecten

INPRO blijft ook altijd streven naar de verbetering en vernieuwing van zijn klantenservice. “We werken nu met virtuele tours. Onze klanten kunnen een 3D-wandeling maken in enkele van onze bestaande projecten, waar ze alle materialen en technische specificaties te zien krijgen”, besluit Eric Verstreken.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details