Platform voor de bouw
Innovatieve systeemoplossingen voor tegelzetters
Schlüter-BEKOTEC-THERM.

Innovatieve systeemoplossingen voor tegelzetters

“Daarbij zetten wij sterk in op klantenadvies”, vertelt Dimitri Stadsbader, commercieel en technisch adviseur bij het van oorsprong Duitse bedrijf. “Met wederzijds succes: de klanten krijgen een oplossing op maat, terwijl wij met het oog op innovatie kunnen leren uit hun ervaringen.”

Het verhaal van Schlüter-Systems begint in 1966 wanneer de jonge Duitse tegelzetter Werner Schlüter het bedrijf Fliesen-Schlüter opent. Op zoek naar manieren om het zichzelf als tegelzetter makkelijker te maken, ontwikkelt hij de Schlüter-Schiene, een metalen afsluitprofiel voor tegels en vloerbekleding. Meer ideeën en producten werden ontwikkeld en vandaag, meer dan vijftig jaar later, is het familiebedrijf Schlüter-Systems wereldwijd actief en heeft het zich opgewerkt tot de grootste en innovatiefste fabrikant in de sector. 

Van links naar rechts: Patrick Deprez, Desire Giacomini, Dimitri Stadsbader, Adam Nobels, Theo Lambrechts en David Vandendriessche.

Eindeloos gamma

Vandaag bestaat het gamma van Schlüter-Systems uit meer dan twaalfduizend productreferenties voor de plaatsing van tegels, natuursteen en elastische vloerbekleding. “Een bijzonder breed aanbod”, beseft Dimitri. “Wij hebben ons assortiment daarom opgesplitst in meerdere vakgebieden, zodat de klant het overzicht niet verliest (zie kader, red.). Woningbouw, badkamers, zwembaden, kantoorruimtes, scholen …: met de expertise die we de voorbije jaren hebben opgebouwd in die verschillende vakgebieden is er geen plek te bedenken waar onze systemen niet kunnen worden toegepast.” 

Schlüter-DITRA-25.

Klantenadviseurs

Maar daar stopt het niet. “Met een gemotiveerd team staan wij onze handelaars, architecten en aannemers overal in België met raad en daad bij, zodat er steeds naar een gepaste oplossing kan worden gezocht. Dat team bestaat uit Patrick Deprez, teamleader en actief in West-Vlaanderen, David Vandendriessche voor Oost-Vlaanderen, Adam Nobels voor Antwerpen, Desire Giacomini voor Limburg en Namen, Theo Lambrechts voor Luxemburg en Luik en Dimitri Stadsbader voor de regio’s Brussel, Henegouwen en Vlaams- en Waals-Brabant.”

Schlüter-LIPROTEC.

Opleidingen en bijscholingen

“Van die doorgedreven klantgerichtheid plukken we als bedrijf ook zelf de vruchten, want zo houden we de vinger aan de pols en weten we perfect wat er leeft in de markt. Die info ligt, samen met de kennis die wij vergaren in doelgerichte opleidingen en bijscholingen, steeds aan de basis van de ontwikkeling van nieuwe producten, wat ons ook al jaren typeert en zal blijven kenmerken. Wij zijn dus zeker niet te beroerd om bepaalde zaken te veranderen aan onze producten als daar vraag naar blijkt te zijn. Door onze nadrukkelijke aanwezigheid op de markt, maar ook via de news-rubriek op onze website, houden we onze klanten op de hoogte van die laatste ontwikkelingen. Het mag duidelijk zijn dat naast innovatie ook klantgerichtheid deel uitmaakt van ons DNA”, besluit Dimitri Stadsbader.   

Schlüter-SCHIENE-ES.

Schlüter-Systems splitste zijn assortiment op in enkele vakgebieden:

  • Techniek en design met Schlüter-profielen
  • Systeemoplossingen voor afdichting, ontkoppeling, verwarming en afwatering
  • Systeemoplossingen voor balkons en terrassen
  • Bekledingsconstructietechniek of de klimaatregelende tegelvloer Schlüter®-BEKOTEC-THERM
  • Plaatsingsondergronden voor tegels, Schlüter®-KERDI-BOARD
  • LichtProfielTechniek, Schlüter®-LIPROTEC

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details