Platform voor de bouw
Interieurafwerking volgens de regels van de kunst

Interieurafwerking volgens de regels van de kunst

Ervaring is geen overbodige luxe in het bouwwezen, zeker als het aankomt op verfijnde vloer-, schilder- en decoratiewerken. Dat bewees Phenix Total Interior onder meer in Meadow in Herent en het nieuwe Antwerpse Provinciehuis. Bovendien levert de uitmuntende synergie met dochteronderneming Floorcouture®erg fraaie realisaties op, waarbij de interieurafwerking wordt opgevat als een totaaloplossing. “Zo kunnen we zowel de projectmarkt als particulieren optimaal van dienst zijn”, zegt zaakvoerder Patrick Tjoens.

Phenix Total Interior is een rasecht familiebedrijf. Patrick Tjoens richtte de onderneming in 2000 op en voegde twaalf jaar later met Floorcouture®een extra poot toe aan zijn vennootschap. Anno 2019 is de firma uitgegroeid tot een vaste waarde met dertig à veertig werknemers en een vast netwerk van kwalitatieve onderaannemers. Zonen Timothy en Jeffrey Tjoens kwamen de gelederen versterken en gaven de onderneming een nieuwe impuls met hun jonge, frisse ideeën. “Timothy is verantwoordelijk voor de schilder- en decoratieafdeling, Jeffrey voor Floorcouture®. Zelf vervul ik intussen een overkoepelende rol”, legt Patrick Tjoens uit. “De opvolging is verzekerd, dus dat stimuleert ons om extra hard ons best te doen en ons verder te ontwikkelen. Momenteel hokken we nog samen met enkele andere bedrijven, maar op korte termijn hopen we over een eigen en vernieuwde vestiging in de buurt van Schoten te beschikken.”

Het Meadow-project in Herent. “Wat begon als een routineklus, evolueerde naar een project waarin we al onze expertise en flexibiliteit konden demonstreren”, aldus Patrick Tjoens.

 

Primus inter pares

Phenix Total Interior verenigt twee disciplines: enerzijds schilder- en decoratiewerken, anderzijds plaatsing van diverse gietvloeren (onder de naam Floorcouture®), met kunstharsvloeren op basis van epoxy en polyurethaan als sterkste stijger in de hitparade. “De combinatie van beide disciplines is erg interessant, want bij herinrichtingen of bestemmingswijzigingen gaan vloer- en schilderwerken vaak samen”, weet zaakvoerder Patrick Tjoens, die al meer dan dertig jaar in het vak zit. “Ons team staat klaar om het interieur van elk type gebouw om te toveren tot een aangename en smaakvolle werk- of leefomgeving. Klanten kunnen niet alleen bij ons terecht voor gietvloeren, maar ook voor schilder-, behang- en plamuurwerken, betonherstellingen, vloerbekleding met soepele materialen, afwerking met mortex en beton ciré, raamdecoratie en zelfs totaalrenovaties. Voorts vormen ook onze knowhow en expertise een belangrijke troef. Van advies op basis van een bezoek ter plaatse (rekening houdend met het architecturale concept en het budget) over een kwalitatieve uitvoering tot nazorg door een speciaal team dat steevast de laatste details afwerkt: in alle opzichten trachten we de primus inter pares te zijn.”

Dag en nacht in het gelid

Dat dit allerminst loze woorden zijn, bewees Phenix Total Interior onlangs in het Provinciehuis in Antwerpen. “Het bouwteam en de architect hebben ons ingeschakeld vanwege onze flexibiliteit en multifunctionaliteit. We hebben er zowel de schilderwerken uitgevoerd als de kunstharsvloeren geplaatst en hebben tevens de trapbekleding en de parkeerbelijning en -markeringen voor onze rekening genomen. In de grootkeuken is alles conform de HACCP-normen afgewerkt.

Bovendien hebben we de wanden in zwart zichtbeton behandeld met een speciale glanzende en stofwerende vernislaag. Metalen trappen bekleden met flexibel, uv-bestendig polyurethaan met antislipeigenschappen (zowel binnen als buiten) is evenmin alledaags. Gezien de specifieke vorm van het gebouw was het qua planning en coördinatie een zeer uitdagend project, zowel voor het bouwteam als voor ons. Mijn zoon Timothy was bij wijze van spreken dag en nacht op de werf aanwezig om deze bijzondere klus tot een goed einde te brengen”, vertelt Patrick Tjoens.

Metalen trappen bekleden met flexibel, uv-bestendig polyurethaan met antislipeigenschappen (zowel binnen als buiten) is allerminst alledaags.

 

Kleine opdracht wordt groot project

In het Meadow-project stond Phenix Total Interior in eerste instantie in voor de afwerking van de gemeenschappelijke delen. “Ons takenpakket bestond uit het plamuren en schilderen van de wanden en plafonds in de gangen en traphallen”, legt Patrick Tjoens uit. “Daarnaast zorgden we voor het lakken van de deuren en de liftgehelen. Hoofdaannemer Vanhout was dermate tevreden met het resultaat dat we de vraag kregen of we eventueel ook bepaalde appartementen zouden willen afwerken. Het was een aanbod dat we niet konden weigeren, zelfs al beseften we dat het een complexe opdracht zou worden. Uiteindelijk hebben een dertigtal bewoners via Vanhout een beroep op onze diensten gedaan, en dit voor uiteenlopende disciplines: behangen, het verven van plafonds en wanden, het lakken van deuren en zelfs het lakken van op maat gemaakte MDF-meubels. Wat begon als een routineklus, evolueerde dus naar een project waarin we al onze expertise en flexibiliteit konden demonstreren.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details