Platform voor de bouw
Internationale boost voor AVC Gemino
Staand van links naar rechts: Yves Callewier, AVC Gemino en Dominiek Callewier, AVC Doors & Walls Kortrijk. Zittend: Brecht Lamote, AVC Studio.

Internationale boost voor AVC Gemino

Om klaar te zijn voor de toekomst, heeft het bedrijf ook zijn activiteiten opgesplitst in AVC Gemino en AVC Doors & Walls Kortrijk, en investeert het fors in de ontwikkeling van nieuwe systeemoplossingen.

Het nieuwe hoofdkantoor van RMK in Yekaterinburg is vijftien verdiepingen hoog. Het gebouw is opgedeeld in modules die per twee op elkaar gestapeld zijn. “Het is voor ons een hele eer om daaraan te mogen meewerken”, vertelt Dominiek Callewier, CEO van AVC Gemino. “Het gebouw is een ontwerp van het vermaarde Foster + Partners uit Londen. We zetten daarvoor een partnership op met Solo, een grote Russische speler in de sector van kantoorinrichting. Met hen en met de architecten werkten we intensief samen om het project tot een goed einde te brengen.”

AVC Gemino plaatste er wanden van 5,5 meter hoog, leverde 145 deuren en produceerde in totaal 6.000 vierkante meter wanden en deuren voor het project. Een huzarenstukje, want het ingenieuze ontwerp van Foster + Partners maakte dat die op een bijzondere manier geplaatst moesten worden. “Voor dat technisch hoogstandje werkten we samen met KU Leuven. Samen deden we de nodige berekeningen en tests om ervoor te zorgen dat we voldeden aan de strenge vereisten op het vlak van stabiliteit, sterkte en akoestiek.”

Het project in Rusland kan tellen als referentie, maar daar blijft het niet bij. AVC Gemino werkt voor projecten in Londen, Parijs, Lyon, Stockholm, Beiroet, Dubai en Ryad ook samen met andere gerenommeerde architecten, onder wie bijvoorbeeld Caroline Sarkozy.

Nieuwe, circulaire oplossing

Om het bedrijf verder te professionaliseren, werden de R&D-, engineering- en productie-afdelingen onlangs afgescheiden van de lokale activiteiten van AVC. Dominiek Callewier focust zich voortaan op innovatie en internationale projecten met AVC Gemino. Zijn broer Yves Callewier komt aan het hoofd van AVC Doors & Walls Kortrijk, dat de lokale activiteiten omvat. Hij is het aanspreekpunt voor projecten in eigen land, voor lokale partners die met AVC-producten werken en voor het AVC-inspiratiecentrum.

Die nieuwe wind geeft AVC een nieuw elan. Zo lanceert het een nieuwe, volledig circulaire oplossing voor kantoren: Space-R. “Die innovatieve systeemoplossing is ontstaan vanuit ons meedenken met de klant. Ze is ontworpen in samenwerking met ontwerper Roel Vandebeek. Daarom noemen we onszelf graag ‘imagineers of space(s)’, want met de mix van imagination en engineering maken we het verschil. Onze wand- en deuroplossingen zijn niet alleen mooi: ze combineren een sober design met functionaliteit, adaptiviteit, duurzaamheid en akoestiek”, besluit Dominiek Callewier enthousiast.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details