Platform voor de bouw
Jaarboek

Internationale partner in het optimaal ontwerpen van woon- en werkruimtes

Häfele_Dialock-Foto-2
Dialock is hét systeem voor elektronische sloten en toegangscontrole voor ruimtes en meubelstukken.

Tekst | Wouter Peeters

Beeld | Häfele

21 december 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Häfele Belgium NV is een dochteronderneming van de Häfele Groep, een internationale groothandel en fabrikant met meubel- en bouwbeslag, elektronische toegangscontrolesystemen, smart home en furniture als corebusiness. Häfele Belgium NV telt 28 werknemers en biedt klanten een breed assortiment van meer dan 100.000 producten, zowel van gerenommeerde A-merken als ijzersterke huismerken.

Een 360°-service voor iedere provincie wordt geruggensteund door internationale logistiek, bijna honderd jaar knowhow en grensoverschrijdende projectcompetenties. Wereldwijd vertrouwen B2B-klanten uit sectoren als de meubelindustrie, handel en ambachten op Häfele, net als architecten, ontwerpers en aannemers. Häfele heeft zich ontwikkeld tot een internationale, marktleidende onderneming. 

De Jobtisch van Häfele is de optimale oplossing voor het thuiskantoor, die zowel qua vormgeving als functioneel in elke woonomgeving past en tegelijkertijd de gezondheid ondersteunt.

“Onder de merknaam Häfele beschikken wij over acht eigen (huis)merken, die elk een unieke toegevoegde waarde bieden in hun marktsegment”, zegt Frederic Versluys, ICT Management en Marketing. “Häfele staat volwassen, doortastend en kritisch in de verschillende markten en gaat eigen productlanceringen niet uit de weg. De juiste prijs-kwaliteitsverhouding blijft steeds in het vizier, net als het motto ‘vooruit denken’.” Dat bewees het bedrijf al in referentieprojecten als AZ Alma in Eeklo, Hotel Château
De Namur, Hotel Aragon in Brugge, talrijke sport -en overheidsinfrastructuren en residentiële projecten.

Het eenvoudig te installeren en te bedienen Häfele Loox5 LED-verlichtingssysteem.

Sterke digitale ontwikkeling

Häfele Belgium NV staat alle schrijnwerkers, meubelmakers, interieurbouwers en -architecten bij, zowel met een uitgebreid productgamma en snelle leveringen vanuit Zele en Nagold/Hannover (Duitsland) als onderbouwd advies voor alle mogelijke klantenprojecten. Frederic Versluys: “In de sector staat Häfele bekend voor zijn rijke, uniforme productinformatie. Dat bewijzen onze gedrukte catalogi van de twee hoofdsegmenten, samen goed voor 4.200 bladzijden.”

Aan het begin van deze eeuw ontwikkelde Häfele een webshopconcept, dat zich steeds verder ontplooit. Met succes, want Häfele Belgium NV realiseert meer dan de helft van zijn omzet via online B2B-verkoop, terwijl de onderneming ook digitaal zeer sterk ontwikkeld is met de nodige klantentools. Bovendien is er de prachtige, inspiratievolle showroom in Zele. “In de toekomst zal Häfele zich verder specialiseren in de groeiende digitalisering van het wonen, met name verlichting in al zijn soorten (via huismerken ‘Loox’ en ‘Nimbus’), meubelbediening en akoestisch comfort (‘Nimbus-Rosso’)”, stelt Frederic Versluys. “Daarnaast blijven we functionele, betrouwbare oplossingen bieden voor de ontplooiing van internationale megatrends, zoals microliving. Tot slot is er de verdere uitbouw van Häfeles huismerk ‘Dialock’, hét systeem voor elektronische sloten en toegangscontrole voor ruimtes en meubelstukken, maar ook voor selfservice boekingen van verblijven
(hotelkamers, B&B’s …).”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Nicolas Piert

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Bouwen aan Vlaanderen netwerk? Ik help u graag verder.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details