Platform voor de bouw
Internationale solarvakbeurs breidt uit
InterSolution is een niet te missen afspraak voor elke professional die in contact komt met de solarbranche in Belgie én Nederland. (Beeld: www.drj.be)

Internationale solarvakbeurs breidt uit

Op 25 en 26 januari blazen de koplopers in de internationale solarindustrie verzamelen in Flanders Expo in Gent. Dan vindt namelijk de elfde editie van InterSolution plaats, dé netwerk- en vakbeurs voor zonne-energie in de Benelux. De nieuwste innovaties en trends op het vlak van zonnepanelen, zonnecellen, batterijen en gerelateerde producten zullen er worden onthuld. Gezien de grote belangstelling van exposanten én de talrijke nieuwigheden die dit jaar gedemonstreerd zullen worden, wordt de oppervlakte van de beursvloer met 40 % uitgebreid.

Twee dagen netwerken en innovaties ontdekken: InterSolution is voor vooraanstaande marktspelers uit de Europese zonne-energiemarkt de ideale gelegenheid om hun laatste nieuwigheden te etaleren. “De solarbusiness bruist en steeds meer mensen geven aan iets voor het klimaat te willen doen. Bovendien behoort zonne-energie tot de goedkoopste vormen van energie. Met de beurs, die dit jaar bijna de helft groter zal zijn dan vorige keer, willen wij een steentje bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de markt”, aldus Delphine Martens.

Bezoekers kunnen opnieuw gratis masterclasses van verschillende exposanten bijwonen, verspreid over beide beursdagen en over uiteenlopende onderwerpen. (Beeld: www.drj.be)

Energieke beurs

Er zijn weer meer dan voldoende redenen om InterSolution te bezoeken. Zo is er voor de solar-industrie een belangrijke rol weggelegd bij het doorvoeren van de energietransitie. Er zitten dan ook heel wat vernieuwingen aan te komen, die op de vakbeurs aangekondigd zullen worden of die er voor het eerst te zien zijn. Door de stijging van de gas- en elektriciteitsprijzen gaan consumenten onverminderd door met de aankoop van zonnepanelen. De wereldwijde vraag blijft groeien. ‘Indak zonne-energiesystemen’ zijn steeds meer in trek. Op InterSolution kunnen de vele bezoekers kennismaken met de zonnepanelen van de toekomst.

Ook de belangstelling voor zonnecollectoren groeit. Zonnewarmte zal van grote betekenis zijn voor de energieswitch. Energieopslag is niet meer weg te denken uit de zonne-energiemarkt en dus ook niet uit het beursaanbod. In Vlaanderen is de thuisbatterij definitief doorgebroken. Omvormerleveranciers blijven eveneens investeren in nieuwe producten. Het elektriciteitsnet vereist alsmaar meer intelligente omvormers. Voor de residentiële markt bieden leveranciers steeds vaker hybride omvormeroplossingen aan, die componenten van een PV-omvormer en batterijomvormer combineren. 

Op het vlak van montage hebben systeemfabrikanten bij hun productinnovaties in toenemende mate aandacht voor circulariteit en het beperken van grondstoffen.

Software is voor de installateur onmisbaar geworden. Met de nieuwste lay-out- en calculatietools die op InterSolution gepresenteerd worden, kunnen projecten razendsnel berekend worden, inclusief materiaallijst, ballastplan en duidelijke tekeningen voor op het dak.

Tot slot kunnen bezoekers van InterSolution opnieuw gratis masterclasses van verschillende exposanten bijwonen, verspreid over beide beursdagen en over uiteenlopende onderwerpen. Bezoekers krijgen er de kans om vragen te stellen en zo weer helemaal mee te zijn met de laatste nieuwe ontwikkelingen.

InterSolution is voor solarprofessionals een ideale gelegenheid om bij te praten en interessante informatie uit te wisselen. (Beeld: www.drj.be)

InterSolution in het kort

InterSolution is een ‘solarbrede’ beurs en biedt een 360°-overzicht van solargerelateerde toepassingen: batterijen, bedrading, fixatiesystemen, meet- en regeltechnieken, monitoringsystemen, montagesystemen, omvormers, productie-uitrusting, PV-modules, regulatoren, software, trackers, warmtepompen, zonneboilers, zonnecellen, zonnecollectoren, zonnepanelen …

Naast heel wat trouwe exposanten zullen ook enkele nieuwkomers zich aan de markt presenteren. Tal van vooraanstaande spelers hebben hun aanwezigheid bevestigd: Qcells, SMA Benelux,
Esdec, Schäfer + Peters, Schletter, SoldarEdge, SAJ, Kostal, Niko, Growatt, Tesvolt, GoodWe, Mounting Systems, Solax Power, Rexel, Cebeo, Carbomat, Baywa r.e., Ecostal, Sadef … De volledige exposantenlijst is terug te vinden op www.intersolution.be. 

Dat maakt van InterSolution een niet te missen afspraak voor elke professional die in contact komt met de solarbranche in Belgie én Nederland, zoals elektriciens, fabrikanten, aannemers, installateurs, studiebureaus, dakwerkers, loodgieters, architecten, verdelers, verwarmingstechnici, openbare besturen en andere solarprofessionals actief in consultancy, hernieuwbare energie of zwembaden. 

Praktische info
· Locatie: Flanders Expo in Gent (België) – Hal 8
· Data: woensdag 25 en donderdag 26 januari 2023
· Openingstijden: op woensdag van 9.30 uur tot 20 uur (nocturne), op donderdag van 9.30 uur tot 18 uur
· Gratis toegang voor professionals: registreer vooraf op www.intersolution.be met code P1010546
· Gratis masterclasses van verschillende exposanten, gespreid over de twee beursdagen
· Exposantenlijst: zie www.intersolution.be 
· Geïnteresseerde standhouders kunnen zich aanmelden via [email protected]

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details