01:15
19-02-2018

Internationale speler met unieke ontstaansgeschiedenis

Troax produceert en levert gaaswanden voor de bouw en industrie en is vandaag met vestigingen in zowat de hele wereld een referentie op het vlak van scheidingswanden, machineafschermingen of beveiligingskooien voor eigendommen. Het verhaal van het bedrijf begon nochtans uiterst bescheiden ergens op een Zweedse boerderij.

We schrijven 1955. In het Zweedse Tyngel richten de twee gebroeders Axelsson een bedrijfje op in een stal op de boerderij van hun ouders: Troax. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat fabriceren ze allerlei ijzeren beveiligingsconstructies, die ze eigenhandig aan de man brengen bij potentiële klanten. Vandaag zouden de boerenzonen fier zijn op de vruchten van hun ondernemingszin, want zestig jaar later is Troax met vestigingen over zowat de hele wereld een internationale speler in de markt van hekwerken voor industrie en bouw.

Eigen testcenter
Het bedrijf stelt wereldwijd 450 mensen tewerk. De vestigingen in Mechelen en het Nederlandse Lisse tellen samen zestien werknemers. Sigrid Herbosch, marketingcoördinator voor de Benelux: “Concreet zijn onze beveiligingsoplossingen op te delen in drie categorieën: scheidingswanden voor magazijnen, machineafschermingen en beveiliging van eigendommen. Ons gamma, dat een reeks modulaire systemen met stalen wandelementen en deuren in gaas- en plaatuitvoering omvat, wordt onder invloed van de steeds sneller veranderende richtlijnen en normen voortdurend uitgebreid met nieuwigheden. Daarbij waken we constant over de kwaliteit van onze producten. Dat doen we via een eigen testcenter, waar panelen en materialen met impact getest worden. In Nederland en Zweden leverde ons dat het keurmerk Veilig Wonen op.”


Troax produceert en levert bergingen, garageboxen, fietsboxen en opslagruimtes.

Maatwerk

Vaak gaat het om maatwerk. “En daarom is Troax zijn klanten van dienst vanaf de ontwerpfase tot en met de oplevering van het gemonteerde eindresultaat. Met een CAD-tekenprogramma worden de wensen van de klant gevisualiseerd in zowel 2D- als 3D-tekeningen”, aldus Herbosch. “Om enkele voorbeelden te geven: wij produceren en leveren bergingen, garageboxen, fietsboxen en opslagruimtes voor bijvoorbeeld gasflessen. Toepassingen in de industrie zijn onder andere scheidingswanden voor magazijnseparaties, achterwanden en legborden voor palletstellingen en veiligheidsafscherming rond machines.” Troax wil zijn positie als marktleider uiteraard behouden. “En daarom blijven wij, onder andere via regelmatige overnames, inzetten op groei en innovatie”, besluit Herbosch.Het Troax-gamma omvat een reeks modulaire systemen met stalen wandelementen en deuren in gaas- en plaatuitvoering.

Tekst | Wouter Polspoel  Beeld | Troax

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Bouwen aan Vlaanderen partners