Platform voor de bouw
Isolatie- en waterdichtingskampioen zet schouders onder campagne #SignForMyFuture

Isolatie- en waterdichtingskampioen zet schouders onder campagne #SignForMyFuture

SOPREMA tekent klimaatmandaat

SOPREMA ondertekende vandaag het klimaatmandaat. Met de actie #SignForMyFuture spoort de producent van isolatie- en waterdichtingsmaterialen de politieke verantwoordelijken aan de nodige, ja zelfs moeilijke, maatregelen te nemen om de klimaatdoelstellingen van Parijs te halen. SOPREMA werkt al jaren aan duurzame oplossingen die bijdragen tot een verminderde uitstoot van broeikasgassen.

Het klimaat is hot. Terecht, want het is tijd om te handelen. Dat vinden niet alleen de tienduizenden ‘klimaatspijbelaars’, maar ook meer dan 100 CEO’s, captains of society en universiteitsrectoren die de campagne #SignForMyFuture gisteren ondertekenden. SOPREMA was een van hen. Ook heel wat middenveldorganisaties en jongerenverenigingen engageren zich.

Waarom is #SignForMyFuture nodig?
Om de volgende generaties de kans te geven op een kwaliteitsvol leven, moet de uitstoot van broeikasgassen omlaag om de klimaatopwarming onder controle houden. België heeft in 2015 samen met 194 andere landen het Klimaatakkoord van Parijs ondertekend. Concreet: ons land heeft zich geëngageerd om alle nodige maatregelen te nemen om de opwarming onder de 2 graden te houden. Tegen 2050 moet België CO2-neutraal zijn.

Samen met vele andere bedrijven gaat SOPREMA de uitdaging aan. Wij geloven dat onze overheden een ambitieus en gecoördineerd klimaatbeleid kunnen voeren dat bovendien een positieve stimulans geeft aan de economie. We geven aan de overheid dan ook het mandaat om een beleid te voeren dat voor investeringszekerheid zorgt en de economische en sociale voordelen van de transitie aanboort.

Vandaar de noodzaak van een politiek volledig neutraal initiatief als #SignForMyFuture – want het is een zaak van ons allemaal. Tot aan de verkiezingen van 26 mei 2019 hameren we op het belang van:

  • Een wettelijke en decretale verankering van de doelstelling om voor 2050 CO2-neutraal te zijn. Er moeten ook tussentijdse doelstellingen komen die de komende vijf jaar al voor forse emissiereducties zorgen.
  • Een groots investeringsplan met een positieve stimulans voor onze bedrijven en de bredere samenleving. Dat investeringsplan treedt ten laatste eind 2022 in werking.
  • Een onafhankelijke evaluatie en advisering van het gevoerde beleid.

Hoe draagt SOPREMA nu al bij?
Als partner van de neutrale wetenschappelijke onderzoeksinstelling Pixii (het Kennisplatform Energieneutraal Bouwen) is SOPREMA nauw betrokken bij de transitie naar een duurzame samenleving.

Ook in onze R&D en productie trekken we de milieuvriendelijke kaart en streven we naar gesloten en toekomstgerichte materiaalkringlopen: kies natuurlijke grondstoffen, produceer met hernieuwbare energiebronnen, maak producten die zuinig zijn in gebruik, lang meegaan en denk circulair binnen het bouwproces.

Het natuurlijke isolatiegamma PAVATEX op basis van houtvezels is wat dat betreft een toonbeeld van een ecologische innovatie die de duurzaamheidscirkel rondmaakt. De grondstof is resthout uit duurzaam beheerde bossen, het productieproces is zeer performant en ecologisch geoptimaliseerd, het eindproduct heeft een superieure isolatiewaarde, gaat decennialang mee en is nadien de grondstof om CO2-neutrale energie op te wekken. Met PAVATEX en de komende innovaties levert SOPREMA het bewijs dat wie duurzaam aan de toekomst werkt, wint.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details