Platform voor de bouw

Kans op vertraging in bouw lager voor wie met projectontwikkelaar bouwt

Wie droomt van een nieuwbouwwoning maar niet van de daarbij gepaarde bouwstress, kan kiezen om in zee te gaan met een projectontwikkelaar. Tegenwoordig zit daar vaak nog een extra voordeel aan verbonden: ondanks de grondstoffencrisis en bijhorende vertragingen ondervinden zij hier minder last van. Dat is alleszins het geval bij het Genkse bouwbedrijf Marchetta. Medezaakvoerder Cerina Marchetta licht toe.

Cerina: “Als projectontwikkelaar hebben we een belangrijk voordeel ten opzichte van particuliere bouwers: we voeren de onderhandelingen voor alle materialen van alle huizen in een project samen, ruim voor we starten met de ruwbouwwerken. Doordat alle materialen op voorhand bepaald zijn, kunnen we een heel nauwkeurige planning opstellen en de intrekdatum verzekeren.”

“Een goed voorbeeld hiervan is het project Sparrenhof in Zonhoven, een nieuwe verkaveling met zeven open en achttien halfopen woningen. We zitten er momenteel nog in de ruwbouwfase, maar verwachten de eerste elf woningen in maart van volgend jaar op te leveren. Dat komt omdat ik samen met architect R2Livin alle belangrijke beslissingen ruim op voorhand maakte. Ramen werden op voorhand besteld en kunnen meteen geplaatst worden wanneer de ruwbouw klaar is.”

Betere planning cruciaal in bouw

Op die manier proberen projectontwikkelaars zo goed mogelijk in te spelen op de noden en bezorgdheden van mensen met nieuwbouwdromen. “Bij Marchetta zorgen we dat onze klanten niet bezig moeten zijn met de typische perikelen die bij een nieuwbouwproject komen kijken zoals de planning. We kunnen dat volledig uit handen nemen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details