Platform voor de bouw
Jaarboek

Kantoorspecialist geeft hoofdkwartier van interieurbedrijven eigentijdse totaalinrichting

CAPTIF_x2o_02-kopiëren
De systeemwanden van TecnoSpace zijn waar nodig gecombineerd met TecnoGreen, dat bekleed is met Buzziskin in functie van een optimale akoestiek.

Tekst | Liesbeth Verhulst 

Beeld | CAPTIF Office Architects

15 december 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Op een terrein van 4,5 hectare langs de Toemaattragel in Gent, een bocht van de Schelde, realiseert projectontwikkelaar Alides een reconversieproject, waarbij de oude industriële site van het bekende bouwbedrijf Group Maes wordt omgevormd tot een locatie met ruim 237 wooneenheden en zeven bedrijfsgebouwen. In het bedrijvenpark, dat de naam Forum kreeg, namen X2O Badkamers en Overstock onlangs hun intrek in twee gloednieuwe kantoorgebouwen.

Voor de opdeling van de ruimtes zijn volle TecnoLine-wanden toegepast, in combinatie met TecnoPure-glaswanden die veel natuurlijk licht laten binnenvallen in de vergaderzalen.

Sterk totaalpakket

Voor de interieurvormgeving namen de bedrijven van de groep Legio CAPTIF Office Architects onder de arm. Het ontwerpbureau kwam op zijn beurt aankloppen bij TecnoSpace voor de totaalinrichting van de kantoren. Het bedrijf uit Wilrijk voorziet al sinds 1999 tal van kantoren van een unieke binneninrichting. “We staan bekend voor onze snelle service, maar ook voor de kwaliteit van onze producten. Dat gaat samen met een voortdurende zoektocht naar vernieuwende en groenere oplossingen, om onze klanten een sterk totaalpakket te kunnen aanbieden. Zo kunnen bedrijven vandaag bij ons terecht voor de volledige binnenafwerking van hun kantoren, van Gyproc-plafonds tot systeemwanden”, vertelt CEO Alexandre Stoop.

De nieuwe hoofdkantoren van X2O Badkamers en Overstock zijn ingericht volgens de principes van het ‘nieuwe werken’.

Lichte en akoestische vergaderzalen

Bij TecnoSpace wordt elk project ontworpen als maatwerk, aangepast aan de concrete wensen van de klant. De nieuwe hoofdkantoren van X2O en Overstock zijn ingericht volgens de principes van het ‘nieuwe werken’, met open landschapskantoren die op elke verdieping voorzien zijn van ruime vergaderzalen en belcellen. Voor de opdeling van de ruimtes zijn volle TecnoLine-wanden toegepast, in combinatie met TecnoPure-glaswanden die veel natuurlijk licht laten binnenvallen in de vergaderzalen. “Er is expliciet gekozen voor verplaatsbare wanden om de flexibiliteit te garanderen, een must in elke hedendaagse kantoorruimte”, aldus Alexandre Stoop.

Akoestiek is van cruciaal belang in een kantooromgeving. Daarom zijn de systeemwanden van TecnoSpace waar nodig gecombineerd met TecnoGreen, een slank en elegant sandwichpaneel dat bekleed is met Buzziskin in functie van een optimale akoestiek. In combinatie met een strakke glaswand gaan deze panelen naadloos op in het geheel.

Snelle service

Verder nam TecnoSpace de plaatsing van de Gyproc-wanden voor zijn rekening. Daarnaast werden de kantoorruimtes voorzien van een likje verf. “De uitdaging schuilde in dit project voornamelijk in de strakke timing”, vertelt Witse Van Hoogten, projectleider bij TecnoSpace. “Op amper vijf maanden tijd hebben we de totaalinrichting van twee kantoorgebouwen van drie verdiepingen hoog gerealiseerd. Dankzij onze ruime ervaring en expertise kunnen we snel inspelen op de vraag van de klant.”

“Klanten kunnen ervan op aan dat de werf zeer grondig wordt opgevolgd en dat de deadline wordt gerespecteerd. Het ontwerpbureau CAPTIF is niet voor niets een trouwe klant bij ons”, bevestigt ook Alexandre Stoop. “En het eindresultaat mag er zijn: mooie materialen, een naadloze afwerking en dit alles in een korte uitvoeringstermijn.”   

TecnoSpace
Kernenergiestraat
652610 Antwerpen
T. +32 3 303 41 41
info@tecnospace.com
www.tecnospace.com

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Nicolas Piert

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Bouwen aan Vlaanderen netwerk? Ik help u graag verder.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details