Platform voor de bouw
Kempenaars bouwen nieuwe betoncentrale in Lommel

Kempenaars bouwen nieuwe betoncentrale in Lommel

De Kempense ondernemers Pat Spooren uit Dessel-Witgoor en Serge Meulemans uit Lichtaart zijn intussen 10 jaar zaakvoerder van 3T Prefab Beton, dat gevestigd is in Lommel. Het bedrijf maakt kant-en-klare betonelementen, en kan een mooie organische groei boeken mede door de steile opmars van prefab constructies in de bouwsector. Dit jaar  nog gaat de derde bouwfase in voor de uitbreiding van de gebouwen. Er wordt 5.000 m2 bijgebouwd, met onder meer een volledig geautomatiseerde betoncentrale.

De groei van 3T Prefab Beton komt door een stijgende vraag naar kant-en-klare bouwelementen. “Het moet vooruitgaan op de werf”, zegt Pat Spooren, medezaakvoerder van 3T Prefab Beton. “Onze prefab trappen, balkons of draaitrappen zorgen voor een flinke tijdwinst, en bieden ook op andere vlakken een besparing. Zo is het niet nodig om mallen te maken op de werf, en deze te stockeren, en hoeft er geen betonmixer naar de werf te komen. Dat zorgt dus ook voor een tijdsbesparing.”

“De vraag is enkel gestegen, zowel voor overheidsgebouwen en ziekenhuizen als appartementen en individuele woningbouw. Ook bij renovatie kiezen bouwheren vaker voor prefab betonelementen.” 3T Prefab Beton werkt vaak als onderaannemer voor gerenommeerde spelers uit de bouwsector.

3T Prefab Beton groeide uit tot een KMO met intussen zo’n 40 werknemers. De bedrijfsgebouwen en -terreinen evolueerden mee. “In Lommel was er 10 jaar geleden nog veel plaats en industriegrond. Daarom kozen we die locatie als uitvalsbasis voor ons bedrijf. 4 jaar geleden kochten we 3 hectaren grond bij om ruimte te maken voor de productie en stockage.” Met de derde fase, die nog dit jaar ingaat, komt er onder andere een volledig geautomatiseerde betoncentrale bij.

“Met onze nieuwbouw kunnen we extra groei ambiëren, zowel in werk als in personeel. We hebben goed werkvolk en een goed team waar iedereen hard aan elkaar hangt”, aldus Spooren. “Spontaniteit, professionaliteit en flexibiliteit liggen hier aan de basis van onze werksfeer.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details